Instagram'dan yapay zeka ile sanal arkadaş oluşturma özelliği!

Yeni gelen bilgilere göre, Instagram yapay zeka ile sanal arkadaş oluşturma özelliği üzerinde çalışıyor. İşte detaylar...

Güncelleme:

 Instagram, şu anda yapay zeka ile sohbet etme ve ona farklı görevler verme alışkanlıklarını benimseyen birçok kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Instagram, bu yapay zeka trendinden geri kalmamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Facebook tarafından satın alındıktan sonra Instagram, sürekli olarak sınırlarını genişletiyor. Şimdi de yapay zeka ile ilgili bir adım atmaya hazırlanıyor. Meta, Instagram kullanıcıları için yapay zekalı arkadaşlar oluşturabileceği bir özellik üzerinde çalışıyor. Şu an için beta aşamasında olan bu Instagram özelliği hakkında bazı detaylar sızdı.

Sanal arkadaşın karakter özelliklerini de belirleyebileceksiniz

Sızan ekran görüntülerine göre, Instagram'ın sanal arkadaş özelliği, Meta'nın Avatar oluşturma özelliği gibi ilerliyor gibi görünüyor. Ancak burada sadece yapay zekalı arkadaşınız için avatar oluşturmakla sınırlı kalmıyor, aynı zamanda bu sanal arkadaşın karakter özelliklerini belirleme şansınız olacak.

Instagram'dan yapay zeka ile sanal arkadaş oluşturma özelliği!  resim: 0

Bu sayede yapay zekanızın nelerden hoşlandığını ve nasıl bir kişiliğe sahip olmasını istediğinizi belirleyebileceksiniz. Ekran görüntülerine göre, bu kişilik özelliklerini belirledikten sonra yapay zeka botu ile iletişim kurabileceksiniz. Ancak bu botun sohbet etmekle mi sınırlı olacak, yoksa size işlerinizi kolaylaştıracak bir asistan olarak hizmet edecek mi henüz net değil.

Yapay zeka ile sanal arkadaşlar oluşturmak, daha önce Snapchat gibi platformlarda da denenen bir konseptti. Ancak Instagram'ın yaklaşımı, hem görsel hem de metinsel açıdan daha karmaşık gibi görünüyor. Bu sanal arkadaşlar ilerleyen dönemde Meta'nın sanal dünyasına taşınabilir. Metaverse belirli bir popülerlik kaybetmiş olsa da, Meta hala VR gözlüklerle oluşturulan bir sanal dünyadan vazgeçmiş gibi görünmüyor. (Shiftdelete)

Etiketler Yapay Zeka Instagram
Yorumlar
Kalan Karakter 800