Instagram artık gönderilere bağlantı vermek istemiyor mu?

Instagram artık gönderilere bağlantı vermek istemiyor mu? Yoksa bu şirketin haber yok gibi bir politikası mı oluyor? İşte detaylar…

Güncelleme:

Instagram akışlarda paylaşılan gönderilere bağlantı eklenmiyor. Bu durum çoğu kullanıcının canını fena halde sıksa da Instagram’ın bir politikası mı olup olmadığı tartışma konusu haline geldi. Peki, gerçekte durum ne? Instagram yoksa artık haberlere ev sahipliği yapmak ve kullanıcıları platform dışarısına itmek istemiyor mu?

Arkadaşların fotoğraflarına bakarken karşılarına çıkan reklamlardan hoşlanmayan insanlar kadar artık Instagram’da bir müzik dinlerken onun linkine tıklamak gibi değişik problemlerde ortaya çıkmaya başlamıştı. İşte Instagram artık akışlar kısmında link paylaşımına izin vermiyor.

Instagram artık gönderilere bağlantı vermek istemiyor mu? resim: 0

Bildiğiniz üzere daha önce hikayelerde ve biyografi de link paylaşımına izin veriyordu Instagram. Görünen o ki artık akışlarda link paylaşımına izin vermemekte kararlı. İşte bu durumdan dolayı bazı insanların paylaşımlarında “link bio da” gibi yazılar ile linkleri belirtmeleri gerekiyor. İşte bu noktada Instagram amacına ulaşmış durumda.

Adam Mosseri cevapladı

Adam Mosseri bildiğiniz üzere Instagram’ın en tepesindeki isim. Onun tarafından cevaplanan geçtiğimiz haftaki soru da aslında oldukça yeterli. Mosseri soruyu soran kişiye bunun yazılımdan kaynaklandığını belirtmiş. Ancak düzeltmeye de hiç gönülleri yok. Çünkü bu durum Instagram’ı sadece haberlerden ibaret bir hale getirecek unsur olarak dikkat çekiyor. Bu nedenle akışlara uzun bir süre daha link ekleme olayının olmayacağı bekleniyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800