Google, yeni premium yapay zeka araçlarını tanıttı: İşte A3 süper bilgisayar...

Dijital dünyanın devi Google, San Francisco'da düzenlediği etkinlikte yapay zeka üzerine geliştirdiği son teknolojik ürünlerini ve hizmetlerini tanıttı. Ayrıca şirket, A3 süper bilgisayarını da piyasaya sürdü.

Güncelleme:

A3 süper bilgisayarını piyasaya sürdü

 Etkinlikte, daha önceden hakkında bazı bilgiler sızdırılan ancak tam detayları yeni paylaşılan "Duet AI asistanı" da tanıtıldı. Yeni yapay zeka asistanı, Google'ın popüler uygulamaları olan Gmail, Drive, Slides ve Docs gibi platformlarda aktif olarak kullanıcılara hizmet verecek.

Google,yeni servisler için belirlediği aylık 30 dolarlık fiyatıyla temmuz ayında benzer bir premium yapay zeka servisi olan Copilot'u kullanıcılara sunan Microsoft'un doğrudan rakibi oldu.

Google, etkinlikte bir diğer büyük duyurusunu da yaptı: A3 Süper Bilgisayarı.

A3 süper bilgisayarın özellikleri

Bu güçlü bilgisayarın prototipi, Mayıs ayında ilk kez tanıtılmıştı. A3, tam tamına sekiz Nvidia H100 GPU ile çalışıyor ve özellikle büyük dil modelleri gibi derin yapay zeka işlemleri için özel olarak tasarlandı.

Google, etkinlikte makine öğrenimi alanında yaptığı yenilikleri de es geçmedi. Şirket, piyasaya sürdüğü beşinci nesil Tensor İşleme Ünitesi çipiyle ilgili bilgi verdi. Son teknoloji çip, önceki sürümlere göre makine öğrenimi eğitimlerini çok daha hızlı gerçekleştirme kapasitesine sahip bulunuyor.

Etiketler Google Yapay Zeka
Yorumlar
Kalan Karakter 800