En son 1954'te görüldü: Everest Dağı'nın üç katı bir kuyruklu yıldız geliyor! Bilim insanları uyardı

Bilim insanları, tahmini çapı Everest Dağı'nın üç katı olan bir kuyruklu yıldızın uzayda patladığını ve dünyaya doğru geldiğini duyurdu. Bu uzay taşının dünyada en son 1954'te görüldüğü biliniyor.

Güncelleme:

12P/Pons-Brooks olarak adlandırılan bu uzay taşı, kriyovolkanik ya da soğuk volkanik faaliyetlerle ilişkilendirilen bir kuyruklu yıldızdır. Tahmini çapı 30 km olan katı bir çekirdeği bulunmakta ve bu çekirdek, buz, toz ve gazların karışımından oluşan bir içecek şişesindeki karbonat gibi hareket ediyor. 

Devasa bir çift boynuz şeklinde görülüyor

Pons-Brooks'un başına dört ay içinde ikinci kez gelen bu olay, teleskopla gözlemlendiğinde devasa bir çift boynuz gibi görünen bir şekil oluşturarak dikkat çekiyor.

Gökbilimciler, Everest Dağı'nın üç katı büyüklüğündeki bir kuyruklu yıldızın uzayda patladığını ve şu anda Dünya'ya doğru yol aldığını bildirdi. 

Yıldızın, 21 Nisan 2024 tarihinde Dünya'nın en yakın noktasına ulaşacağı ve bu nedenle çıplak gözle görülebileceği belirtildi. 

En son 1954'te görüldü

Bazı insanlar, bu uzay taşının şeklinin, Star Wars'taki Millennium Falcon uzay gemisine benzeyen bir at nalını andırdığını düşünüyor.  Bu uzay taşı, ünlü Halley kuyruklu yıldızı büyüklüğünde ve Dünya'da en son 1954 yılında çıplak gözle görülebildi.  (NTV)

Etiketler Uzay Dünya
Yorumlar
Kalan Karakter 800