En son 1954'te görüldü: Everest Dağı'nın üç katı bir kuyruklu yıldız geliyor! Bilim insanları uyardı

Bilim insanları, tahmini çapı Everest Dağı'nın üç katı olan bir kuyruklu yıldızın uzayda patladığını ve dünyaya doğru geldiğini duyurdu. Bu uzay taşının dünyada en son 1954'te görüldüğü biliniyor.

Güncelleme:

12P/Pons-Brooks olarak adlandırılan bu uzay taşı, kriyovolkanik ya da soğuk volkanik faaliyetlerle ilişkilendirilen bir kuyruklu yıldızdır. Tahmini çapı 30 km olan katı bir çekirdeği bulunmakta ve bu çekirdek, buz, toz ve gazların karışımından oluşan bir içecek şişesindeki karbonat gibi hareket ediyor. 

Devasa bir çift boynuz şeklinde görülüyor

Pons-Brooks'un başına dört ay içinde ikinci kez gelen bu olay, teleskopla gözlemlendiğinde devasa bir çift boynuz gibi görünen bir şekil oluşturarak dikkat çekiyor.

Gökbilimciler, Everest Dağı'nın üç katı büyüklüğündeki bir kuyruklu yıldızın uzayda patladığını ve şu anda Dünya'ya doğru yol aldığını bildirdi. 

Yıldızın, 21 Nisan 2024 tarihinde Dünya'nın en yakın noktasına ulaşacağı ve bu nedenle çıplak gözle görülebileceği belirtildi. 

En son 195 Şarj4'te görüldü

Bazı insanlar, bu uzay taşının şeklinin, Star Wars'taki Millennium Falcon uzay gemisine benzeyen bir at nalını andırdığını düşünüyor.  Bu uzay taşı, ünlü Halley kuyruklu yıldızı büyüklüğünde ve Dünya'da en son 195 Şarj4 yılında çıplak gözle görülebildi.  (NTV)

Etiketler Uzay Dünya
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorumlar
Kalan Karakter 800