Dijital yayın platformlarına ne kadar zam geldi? İşte güncel fiyatlar...

Dizi, film ve belgesel keyfi sunan dijital platformların sayısı hızla artarken, artan talep ve enflasyon etkisiyle birlikte bu platformların fiyatlarında güncellemeler yapıldı. İşte platformlara yapılan güncel zamlar ve abonelik fiyatları...

Güncelleme:

Dünya genelinde dizi ve film içeriklerini dijital platformlardan izlemek, her an her yerden erişilebilir olmaları nedeniyle giderek daha popüler hale geliyor.

Dijital dizi ve film servisleri, sürekli gelişen altyapıları, artan yatırımları ve özel içerikleriyle büyümeye devam ediyor. Ancak, bu büyüme eğiliminde yalnızca içerik ve yatırımların genişlemesi değil, aynı zamanda fiyatların da artış göstermesi dikkat çekiyor.

İşte dijital platformlara gelen zamlar:

Dijital yayın platformlarına ne kadar zam geldi? İşte güncel fiyatlar... resim: 0

Disney Plus

Dünyanın en popüler dijital yayın platformlarından olan Disney Plus, Türkiye'deki üyelik ücretlerine bir zam yapma kararı aldı. Yapılan zam ile birlikte Disney Plus'ın yeni aylık ve yıllık abonelik ücretleri belirlendi.

Disney Plus'ın Türkiye'deki aylık üyelik ücreti 69,99 TL'den 134,99 TL'ye yükselirken, yıllık abonelik ücreti ise 649 TL'den 1.349,90 TL'ye çıktı.

Dijital yayın platformlarına ne kadar zam geldi? İşte güncel fiyatlar... resim: 1

Netflix

Geçtiğimiz yıl, önde gelen dijital yayın platformlarından Netflix'e bir dizi zam geldi ve bu zamların oranı yüzde 40'ın üzerine çıkmıştı. 2023'teki bu zamlara ek olarak, döviz kurlarındaki değişim ve ABD fiyatlarının artışıyla birlikte yıl sonunda yeni bir zammın beklenmesi konuşuluyordu.

2024'ün ilk ayında Netflix, ciddi bir zamla abonelik paketlerini güncelledi. Yeni zam oranları paketler arasında değişiklik gösterse de genel olarak yüzde 20 ila 30 arasında bir artışla gerçekleşti. Bu kapsamda en düşük paket fiyatı 99,99 TL'den 119,99 TL'ye yükseldi.

2024'ün ilk zam döneminde Temel planın aylık ücreti 119,99 TL oldu, Standart Plan fiyatı 149,99 TL'den 176,99 TL'ye çıktı, ve Özel Plan fiyatı ise 199,99 TL'den 229,99 TL'ye yükseldi. 

Dijital yayın platformlarına ne kadar zam geldi? İşte güncel fiyatlar... resim: 2

GAİN

Aralık 2020'de yayın hayatına başlayan GAİN, geçtiğimiz nisan ayında Rams Türkiye İnşaat Grubu tarafından satın alınmıştı. GAİN, geçtiğimiz ağustos ayında ücretlerinde artışa gitmiş ve 2024 yılının ilk zammını ise geçtiğimiz hafta içinde gerçekleştirmiştir.

Bu güncelleme ile GAİN platformunun yeni aylık ücreti 149 TL olarak belirlendi. Öte yandan, öğrenciler ve akademisyenler ise ayda 49 TL ödeyerek GAİN platformuna üye olmaya devam edebilme imkanına sahip.

Dijital yayın platformlarına ne kadar zam geldi? İşte güncel fiyatlar... resim: 3

Amazon Prime

Bir önceki yıl yapılan büyük zamla birlikte 7,90 TL'den 39 TL'ye yükselmiş olmasına rağmen, Amazon Prime hala rakipleri arasında en düşük fiyatlı hizmetlerden biri olarak öne çıkıyor. Prime üyeliği, sadece video izleme imkanı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda ücretsiz kargo, Prime Gaming ve sadece Prime kullanıcılarına özel indirimler gibi avantajları da içeriyor. Prime üyeliği düşünenlere, hala 30 gün deneme süresi imkanı sunuluyor. 

Dijital yayın platformlarına ne kadar zam geldi? İşte güncel fiyatlar... resim: 4

BluTV

Geçtiğimiz dönemde öncü dijital platformlardan biri olan BluTV, Discovery grubuna satılmıştı. BluTV'nin yıllık üyeliği tercih edildiğinde aylık üyelik ücreti 69,90 TL'ye tekabül ediyor. Bu üyelik avantajları arasında, dijital içeriklere ek olarak TV kanallarına da erişim imkanı bulunuyor.

Dijital yayın platformlarına ne kadar zam geldi? İşte güncel fiyatlar... resim: 5

Exxen

Exxen, birçok popüler yerli yapımın ve UEFA Avrupa liglerinin yayınlandığı bir platform olarak biliniyor. Platform, abonelik ücretlerinde yapılan güncellemelerle yeni fiyatları açıkladı.

Buna göre, bir aylık reklamlı Exxen üyelik ücreti 99,90 TL'den 129,00 TL'ye yükseltildi. Benzer şekilde, bir aylık reklamlı ExxenSpor paketi üyeliği de 222,50 TL'den 289,00 TL'ye çıkarıldı. Ayrıca, platform yıllık abonelik paketlerini kaldırdı. 

Dijital yayın platformlarına ne kadar zam geldi? İşte güncel fiyatlar... resim: 6

Youtube Premium

Dijital video içerik platformu YouTube, 2023 yılının son dönemlerinde fiyatlarında bir artış yapmıştı. Bu güncelleme ile YouTube Premium'un öğrenci üyelik aylık ücreti 37,99 TL'ye yükseldi. Aile üyeliği hizmetinin aylık ücreti ise 115,99 TL olarak belirlendi. Standart bir Premium üyeliğin aylık ücreti 57,99 TL iken, yıllık ücreti ise 579,99 TL olarak güncellendi. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800