Çevir pedalı şarj et telefonu!

Belçika'nın başkenti Brüksel'de tren yolcuları pedal çevirerek telefonlarını şarj ediyor. Hem ücretsiz hem de temiz enerjilerini kendileri üreten yolcular aynı zamanda egzersiz yapmış oluyor.

HEM ÜCRETSİZ HEM DE TEMİZ ENERJİ

Brüksel'deki Güney Tren İstasyonu'nda bulunan 4 adet sabit bisikletle pedal çevirerek elektrik üretilebiliyor. Yolcular, bu bisikletlerle trenlerini beklerken pedal çeviriyor ve kendi elektriklerini kendileri üreterek telefon, tablet veya dizüstü bilgisayar gibi mobil cihazlarını şarj edebiliyor. Hem ücretsiz hem de temiz enerjilerini kendileri üreten yolcular aynı zamanda egzersiz yapmış oluyor.

Belçika ulusal demir yolu şirketi SNCB tarafından tren istasyonuna yerleştirilen şarj bisikletleri yolcuları da memnun ediyor.

Çevir pedalı şarj et telefonu! resim: 0

ŞARJ EDERKEN SPOR DA YAPTIRIYOR  

Tren beklerken telefonunu şarj eden yolculardan Clement Lokandja, uygulamayı çok pratik bulduğunu söyledi. Yoldayken telefonun şarjının bitebileceğini, bunun herkesin başına gelebileceğini belirten Lokandja, "Tren beklerken geçirilen zamanı değerlendirmiş oluyoruz. Biten şarjlı cihazlar için kurtarıcı oluyor. Hem de ücretsiz. Çok iyi düşünülmüş. Telefonun şarjını doldurmasının yanında bir fayda da spor yaptırması. Telefonumu şarj ederken pedal çevirerek spor da yapıyorum" dedi.

Çevir pedalı şarj et telefonu! resim: 1

Belçika'da yaşayan İgor Cassimiro adlı Brezilyalı yolcu da mekanizmadan memnuniyetini anlatırken üretilen elektriğin doğaya zarar vermediğini vurguladı.   

 230 VOLT ELEKTRİK ÜRETİYOR

Mekanizmayla pedal çevirerek 230 volt ve 150 vata kadar elektrik üretilebiliyor. Mekanizmayı üreten "WeWatt" adlı Belçikalı şirketin internet sitesindeki bilgilere göre, Brüksel'deki tren istasyonuna yerleştirilen mekanizmadan Belçika'nın Anvers ve Liege kentlerindeki istasyonların yanı sıra dünyanın birçok ülkesinde alışveriş merkezi, turistik mekanlar ve toplu ulaşım merkezleri gibi alanlarda da bulunuyor.

Dursun AYDEMİR / AA

Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak için 10 tavsiyeOkuyan çocuk, okuyan yetişkin oluyor. Okumaya çocuk yaşlarında başlayan birçok yetişkin tüm yaşamları boyunca okuyarak öğrenmeye ve kendini geliştirmeye devam eder.

 

Etiketler Haber
Yorumlar
Kalan Karakter 800