Bu da oldu! Coca Cola yapay zekayla yeni içecek üretti

Coca-Cola Y3000 Zero Sugar, insan ve yapay zeka ile birlikte yaratılan ilk fütüristik lezzet olarak duyuruldu.

Coca‑Cola Y3000'in aroması iki aşamada ortaya çıkarıldı. İlk olarak, şirketin araştırmacıları tüketicilerin tat tercihleri hakkında veri topladı. Bu bilgiler daha sonra yapay zekaya dayalı bir sistem tarafından işlendi. Coca-Cola hiçbir materyalinde yeni aromanın tadının nasıl olduğunu açıklamadı ancak içecek normal ve sıfır şeker çeşitleriyle piyasaya sürüldü.

Hangi ülkelerde var?

Coca‑Cola Y3000'in ABD, Kanada ve Çin'deki pazarların yanı sıra Avrupa ve Afrika'daki bazı ülkelerde sınırlı sayıda satışa sunulması bekleniyor.

Şirketin global strateji kıdemli direktörü Oana Vlad "Coca-Cola'nın 3000 yılında da bugün olduğu gibi geçerli ve ferahlatıcı olacağını umuyoruz. Bu nedenle gelecekten gelen bir Coca-Cola'nın tadının nasıl olabileceğini ve ne tür deneyimlerin kilidini açacağını keşfetmek için kendimize meydan okuduk" dedi.

Bu da oldu! Coca Cola yapay zekayla yeni içecek üretti resim: 0

Y3000 hakkında detaylar

Şirketin araştırmacıları bu yeni aromayı hazırlamak için işe tüketicilerle tercihleri hakkında konuşarak ve "geleceğin tadının nasıl olduğunu" anlamaya çalışarak başladı. Daha sonra, tüm bu bilgiler şirketin tescilli yapay zeka sistemine aktarılarak gazlı içecek türünün tek örneği olan aroması hazırlandı.

İçeceğin fütüristik ismi 3000 yılından (neredeyse bir bin yıl öteden) tadım notlarını ima ederken, pazarlaması Stable Diffusion olarak bilinen görüntü sentezleme modeliyle oluşturulan 2023 yılına ait yapay zeka tarafından üretilen görsellerden ilham alıyor.

İçeceğin tasarımı, Coca-Cola'nın adaptasyon ve evrim geçmişini yansıtan sürekli bir değişim halindeki sıvı fikrini yansıtıyor. Yeni tatta yapay zekanın rolünden açıkça bahsedilmese de, resmi açıklama biraz ışık tutuyor: Dünyanın dört bir yanından hayranların bakış açıları, yapay zekadan elde edilen içgörülerle birleşerek Coca-Cola'ya Y3000'in eşsiz tadını yaratması için ilham verdi.

Yapay zeka etkisi tasarıma damga vurdu

Bununla birlikte yapay zekanın en önemli etkiyi, Y3000 Zero Sugar'ın canlı ve taze görünen görsel kimliğinin yaratılmasında gösterdiği konuşuluyor. Şirketin açıklamasına göre Coca-Cola Y3000 Zero Sugar eşit derecede fütüristik ve iyimser bir görsel kimliğe sahip. Yapay zeka ile birlikte yaratılan tasarım, sıvıyı şekil değiştiren, evrim geçiren bir halde sergiliyor ve olumlu bir geleceği vurgulayan biçim ve renk değişiklikleriyle iletiliyor.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800