Bayraktar TB3 insansız hava aracı havalarda: Teker kesme testini geçti! (Video)

Baykar, bir süredir üzerinde çalıştığı Bayraktar TB3 insansız hava aracını (SİHA) ilk kez kısmi bir uçuş testine tabi tuttu. Şirket, bu önemli testin başarıyla tamamlandığını duyurdu.

Güncelleme:

Türkiye'nin önde gelen savunma sanayi şirketlerinden Baykar, yeni nesil silahlı insansız hava aracı olan Bayraktar TB3 üzerinde uzun süredir çalışmalarını sürdürüyordu. İlk kez nisan ayında TEKNOFEST etkinliğinde görücüye çıkan bu SİHA, şimdi büyük bir gelişme ile karşımızda.

 Bayraktar TB3 insansız hava aracı havalarda: Teker kesme testini geçti! (Video) resim: 0

Baykar, birkaç gün önce Bayraktar TB3'ün ilk koşu testinin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini duyurdu. Koşu testi, SİHA'nın pistin başından sonuna kadar hızlanıp ardından güvenli bir şekilde durmasını içeriyordu. Bugün ise Bayraktar TB3 için gerçekleştirilen en önemli testlerden biri gerçekleşti: SİHA ilk kez kısmi bir uçuş gerçekleştirdi. Artık bu yeni nesil SİHA, gökyüzüne bir adım daha yaklaşmış durumda.

Baykar'ın yaptığı açıklamada, Bayraktar TB3'ün ilk teker kesme testinin başarıyla tamamlandığı belirtildi. SİHA, teker kesme testi sırasında ilk kez uçtu, ancak uçuş kısmi bir süreyle sınırlıydı. Pistten havalandıktan sonra kısa bir süre havada kalan SİHA, güvenli bir iniş gerçekleştirdi.

İşte Baykar'ın bu önemli gelişme ve Bayraktar TB3'ün ilk uçuş anlarıyla ilgili açıklaması.



Etiketler baykar
Yorumlar
Kalan Karakter 800