Apple hisselerinde sert düşüş!

Salı günü, New York borsasındaki işlem seansının sona ermesiyle birlikte Apple hisseleri, Ağustos ayından bu yana en sert düşüşünü yaşayarak yüzde 3,6 değer kaybetti.

Bu ani düşüş, Barclays'in iPhone üreticisi Apple'a yönelik notunu düşürmesi ve Çin'de iPhone 15 satışlarının yavaşlayacağı endişeleriyle birlikte şirketin hisseleri için fiyat hedefini aşağı çekmesinin bir sonucu olarak ortaya çıktı.

Barclays analisti Tim Long, Salı günü yayımladığı bir notta, "iPhone satışlarındaki dalgalanmanın yanı sıra Mac'ler, iPad'ler ve giyilebilir cihazlarda toparlanma eksikliği gözlemliyoruz. En güncel verilere dayanarak çıkardığımız sonuç, Çin'den gelen [iPhone 15] verilerinin gittikçe kötüleşmesiyle birlikte gelişmiş piyasalardaki zayıflıkla devam etmektedir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Long'a göre, iPhone satışlarındaki düşüş, bu yıl piyasaya sürülmesi beklenen iPhone 16'nın dahi mevcut modele kıyasla önemli bir yükseltme sunmaması nedeniyle devam edebilir.

Apple hisselerinde sert düşüş!  resim: 0

Barclays'in Apple'a yönelik notunu düşürmesinin ardından, Asya'daki Apple tedarikçilerinin hisseleri de düştü. Çarşamba günü, Barclays'in notunu düşürmesinin ardından iPhone üreticisinin hisseleri gece boyunca yüzde 4'lük bir düşüş yaşadı ve bu durum Asya'daki Apple tedarikçilerinin hisselerine olumsuz bir yansıma buldu.

Barclays, Apple'ın notunu düşük ağırlığa çekti ve fiyat hedefini 161 dolardan 160 dolara indirdi. Samsung Electronics hisselerinde yaşanan yüzde 3,01'lik düşüş, Güney Koreli Kospi endeksinin yüzde 1,78 değer kaybetmesine neden oldu. Güney Koreli elektronik devi Samsung ve bazı yan kuruluşları, Apple'a ekran ve pil bileşenleri sağlıyor. 

Etiketler Apple Hisse
Yorumlar
Kalan Karakter 800