Apple hisseleri son 8 ayın en düşüğünde!

Apple hisselerine yönelik öneriler, bir hafta içinde ikinci kez aşağı yönlü güncellendikten sonra, şirketin hisseleri son 8 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Yılın başında Apple'ın piyasa değeri ise 170 milyar dolar azaldı.

Güncelleme:

Apple hisselerine ilişkin öneriler, bir hafta içinde ikinci kez aşağı yönlü revize edildikten sonra şirketin hisseleri son 8 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Apple'ın piyasa değeri ise yılın ilk haftasında 170 milyar dolar azaldı.

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın hisseleri, Piper Sandler'ın şirket hisseleri için düşüş önerisi yapmasının ardından son 8 haftanın dip seviyesine indi. Barclays raporundan sonra Piper Sandler'ın da hisse önerisini revize etmesiyle, Apple hisselerine yönelik öneriler bir haftada ikinci kez aşağı çekildi.

Apple hisseleri son 8 ayın en düşüğünde! resim: 0

En değerli şirket unvanını koruyor

Bu kararın ardından şirketin hisseleri %1,4 düşüşle 181,6 dolara geriledi ve şirketin piyasa değeri 2024'ün ilk haftasında yaklaşık 170 milyar dolar azaldı. Apple, hala 2,8 trilyon doların üzerinde bir piyasa değeri ile dünyanın en değerli şirketi olma unvanını koruyor. Ancak son günlerdeki kayıplar, şirketin aralık ayında kaydettiği tarihi zirvenin yalnızca %8 altına düşmesine neden oldu.

Piper Sandler, şirkete yönelik önerisini "ağırlığı artır" seviyesinden "nötr" seviyesine çekti ve fiyat hedefini 15 dolar düşürerek 205 dolara indirdi. Barclays ise çarşamba günü, 2024'te Apple ürünlerine olan talebin zayıf olacağı beklentisiyle hissesine yönelik önerisini "nötr" seviyesinden "ağırlık azalt" seviyesine çekmişti.

Etiketler Apple Hisse
Yorumlar
Kalan Karakter 800