Nazan Öncel gibi yaşamanın yolları

Ünlü şarkıcı Nazan Öncel'in 7 yıldır hiçbirşey satın almayarak minimalist diş fırçası dahil kişisel eşya sayısını 110' düşürdüğünü açıklaması, minimalist yaşam felsefesini tekrar gündeme taşıdı. İşte az harcamayla mutlu bir hayatın kapısını aralayabileceğiniz minimalist yaşam tüyoları...

1 7 AZ HARCAYARAK MİNİMAL YAŞAM TÜYOLARI
AZ HARCAYARAK MİNİMAL YAŞAM TÜYOLARI

Pop müziğinin efsanelerinden Nazan Öncel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla küçülerek yaşam mesajı verdi. 7 yıldır kendisine hiçbir şey almadığını söyleyen Öncel, kişisel eşya sayısını da 110'a düşürdüğünü belirtti. Öncel mesajında, "7 senedir kendime hiçbir şey almıyorum, aksine diş fırçası dahil kişisel eşyamı 110 parçaya indirdim. Hafifledikçe rahatladım. Sırada evi 2+1'e indirmek var" ifadelerini kullandı.

2 7 NASIL MİNİMAL YAŞANIR?
NASIL MİNİMAL YAŞANIR?

Nazan Öncel'in paylaşımının altına yorum yazan sosyal medya kullanıcıları da, kendi hayatlarından örenkler vererek daha az tüketerek daha mutlu yaşamaya başladıklarını dile getirdiler. Minimalist yaşamla mutluluğun arttığını belirten twitter kullanıcıları, daha küçük bir evde yaşamanın dahi ihtiyaçları azalttığına vurgu yaptı. İşte minmalist yaşama yelken açmayı düşünenlere, minimalist yaşam kılavuzu...

3 7 AZ SATIN ALIN
AZ SATIN ALIN

- Hayatınızda sadeliğe kararlıysanız, yeni bir şey satın almadan önce mutlaka ihtiyaçlarınızı gözden geçirin. Artık ihtiyacınızı daha dar tanımlayın. Alışveriş yapmadan da elinizdeki kıyafetler ya da eşyalar ile rahatlıkla idare edebildiğinizi fark ettiğinizde minimalist olma yolunda ilk adımı atmış olacaksınız.

- Olmasa da olur diyebileceğiniz mobilyalardan vazgeçin.

- Her ay yeni ürünler için kendinize bir harcama limiti belirleyin.

- Varolan kıyafetlerinizi değerlendirin

Dolabınızdaki kıyafetlerin ne kadarını kullanıyorsunuz? Zamanında indirime girdi diye aldığınız birçok kıyafeti yeteri kadar giymediğinizi düşünüyorsanız o kıyafetleri minimal yaşam için kullanmaya başlayabilirsiniz.  Kıyafetlerinizi, kombinler halinde yerleştirerek daha önce hiç kullanmadığınız yeni kıyafet kombinleri yaratabilir ve dolabınızdaki karmaşıklığın önüne geçebilirsiniz.

4 7 MUTFAK EŞYALARINIZI DÜZENLEYİN
MUTFAK EŞYALARINIZI DÜZENLEYİN

Özellikle mutfağınızda fazla zaman geçirmeyen birisiyseniz ve mutfağınızda açtığınız her dolaptan hiç kullanmadığınız; tabaklar, bardaklar, tencereler çıkıyorsa yeni hiçbir mutfak eşyası almayın. Hayatınızı sadeleştirmeye kararlıysanız, mutfağınızı olabilecek en elverişli hale getirebilirsiniz.

5 7 TEKNOLOJİK SADELEŞME
TEKNOLOJİK SADELEŞME

Telefon ve bilgisayarınızda da temizlik yapmak, masaüstünüzü sadeleştirmek minimal yaşam seçiminizde size motivasyon kazandıracaktır

- Gittikçe temizleyin

Her şey için bir yer bulun ve işiniz bittiğinde geri koyun. Minimalist yaşam herkes için farklıdır ancak akıcı süreçler kavramı esastır.

- Borç baskısını azaltın

Küçük yaşamak, daha küçük borç yükü veya ipotek olmasına ve faturaların azalmasına yol açar. İşin sırrı, gelecekteki satın alımlara akıllıca karar vermektedir.

6 7 KARMAŞADAN KURTULUN
KARMAŞADAN KURTULUN

Karmaşadan kurtulun. Ev ve ofisinizdeki çekmeceleri ve dolapları kontrol edip gereksiz olan her şeyden kurtulmalısınız. Çünkü karmaşık haliyle o eşyaların hiçbiri, size stres yaratmaktan başka hiçbir işe yaramıyor. Böylece çok daha işlevsel ve önemli olan eşyalarınıza yer açabilirsiniz. Fakat, minimal ve sade bir hayat sadece evinizdeki eşyalarla ilgili değildir.

7 7

Minimalist yaşam tarzı oluşturmak için dolap ve çekmeceleriniz kadar hayatınızdaki karışıklıkları düzeltmeye çalışmanız da önemlidir. Hayatta en çok önem verdiğiniz insanlar ve etkinlikler dışında hayatınızı karmaşıklaştıran aktivitelerinizi, ilişkilerinizi ve dijital yaşamınızı da düzenlemelisiniz.

Yorumlar
Kalan Karakter 800