Sosyopatlar hakkında ilginç araştırma! Sosyopat nedir? Sosyopatlar yoksa zeki insanlar mı?

Sosyopatlar hakkında dikkat çeken araştırma verileri paylaşıldı. Sosyopatların aslında göründüğünden daha zeki bireyler olduklarını biliyor muydunuz? İşte detaylar…

Güncelleme:

Halk arasında sosyopatlara asosyal gibi yakıştırmalar yapılır. Hatta bir sonraki evrede bu kişilere psikopat yakıştırması dahi yapılır. Antisosyal kişilik bozukluğu tanısı ile birlikte karşımıza çıkan sosyopat insanlarda farklı özellikler görülebilmektedir. En yaygın görülen davranışlar;

  • Hırsızlık yapma
  • Evden kaçma
  • Sık sık kavga etme
  • Hayvanlara zarar verme
  • Yangın çıkarma

Sosyopatlar hakkında ilginç araştırma! Sosyopat nedir? Sosyopatlar yoksa zeki insanlar mı? resim: 0

Özellikle suç işleme üzerine kurulu bir hayatları olan sosyopatların bu duygularını gizlemedikleri de dikkat çekiyor. Bu tür davranışları sergileyen kişiler sosyopat olarak isimlendirilir. Sosyopat nedir, nasıl anlaşılır diye baktığımızda karşımıza psikiyatri çıkmaktadır.

Sosyopatlar zeki midir?

Sosyopatlar çok iyi birer yabancıdır. Dolayısı ile yalan söylemek beraberinde zekiliği de getirir. İşte bu noktada sosyopatlarda karşımıza zeki bireyler olarak çıkar. Her konuda bazı şeyleri önceden düşünürler ve akabinde hareket ederler. Genel olarak ise çıkarlarına uygun davranışlar sergilemeye özen gösterirler. Zarar verme eğilimine de zaman zaman girebilirler. Ancak bu onların son tercihleridir. Çünkü genel olarak hiçbirisine ihtiyaçları kalmaz ve çoğu şeyi önceden düşünebilirler. Hatta kimi zaman akıl oyunları oynayacak kadar ileri gidebilirler.

Sosyopatlar aile bireylerini, arkadaşlarını, yakınlarını kısacası çevrelerindeki herkesi kontrol ederler. Bu durumda onların akıl oyunlarını en iyi şekilde oynamalarına neden olur. Herkesi bir arada kontrol etmek, hepsini aynı yalana ikna etmek ve duygularını gizlemek oldukça zeka gerektiren bir iştir. Sosyopatlarda ise bu zeka vardır.

Etiketler Sağlık psikoloji
Yorumlar
Kalan Karakter 800