Sağlıkta fiyat tarifesi yenilendi! SGK'nın yaptığı ödemeler ne kadar oldu?

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK), özel sağlık kurumlarına yaptığı ödemeler artırıldı. Peki, sağlıkta yeni fiyat tarifesi ne kadar oldu? SGK'nın özel sağlık kuruluşlarına yaptığı ödemeler ne kadar arttı?

Güncelleme:

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği'nde Değişiklik yapılmasına Dair Tebliğ ile Sağlık Uygulama Fiyatlandırma Komisyonu Kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Sağlıkta fiyatlar ne kadar arttı?

Karar ve tebliğe göre, SGK'nın anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarına yaptığı ödemeler, yüzde 10 ile yüzde 55 oranında artırıldı.

Düzenleme ile yoğun bakım tedavilerine yüzde 40, diğer tüm paketlere yüzde 55, acil muayene, yeşil alan ve konsültasyonlara da yüzde 20 oranında artışlar yapıldı.

İmplant fiyatları ne kadar oldu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, SUT kapsamında vatandaşlara kemik içi implantta her implant için 90 lira olarak ödenen tutarın 750 liraya çıkarıldığını açıklamıştı.

Bilgin, kemik içi implant için ödenen tutarın, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında aylık alan gaziler ile vazife ve harp malulleri, başkasının yardımı ve desteği olmaksızın yaşamak için gereken hareketleri yapamayacak derecedeki vazife ve harp malulleri ile terör olaylarında yaralananlar için 2 bin 500 liraya çıkarıldığını ifade etmişti.

Hangi borçlar yapılandırma kapsamında?Hangi borçlar yapılandırma kapsamında?TBMM Genel Kurulu’nda, kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin kanun teklifi kabul edildi. Düzenleme vergi dairelerine olan tüm borçları yeniden yapılandırma kapsamına alınıyor. Peki hangi borçlar yapılandırma kapsamındadır?

 

 

Etiketler SGK
Yorumlar
Kalan Karakter 800