Pakistan'da kırmızı göz salgını: 86 bin vaka! Türkiye'de görüldü mü?
Pakistan'da kırmızı göz hastalığı vakalarının Eylül'de 86 binin üzerine çıkması endişe yaratıyor. Uzmanlar, vatandaşları tedbir almaya davet ederken, eğitim kurumlarına geçici tatil verildiğini belirtiyor.
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlKırmızı Göz Hastalığının Hızla Yayılması Korkutuyor
Pakistan'da bulaşıcı "kırmızı göz" hastalığının Eylül ayı itibariyle 86 bin vakanın üzerinde görülmesi alarm zillerini çaldı. Sağlık uzmanları, halkı bu hastalığa karşı tedbir almaya çağırıyor.
Vaka Sayısında Ciddi Artış
Pencap Sağlık Bakanlığının paylaştığı verilere göre, eylülde tespit edilen kırmızı göz hastalığı vakası sayısı 86 bin 133'e ulaştı. Sadece son haftada 40 binin üzerinde yeni vaka rapor edildi.
Salgının etkisini artırması üzerine Pencap eyaletindeki özel ve devlet okullarına geçici olarak eğitime ara verildiğini Başbakan Muhsin Raza Nakvi açıkladı. Hayber Pahtunhva'da da 16 yeni vaka bildirildi.
Uzmanlardan Önlem Uyarısı
Sağlık uzmanları, "kırmızı göz" hastalığının yoğun nüfuslu şehirlerde, fabrika ve alışveriş yerlerinde hızla yayıldığına dikkat çekti. Vatandaşları uyararak, hastalığın her yıl artış gösterdiğini ancak bu yılın salgın yoğunluğunun daha fazla olduğunu belirttiler.
Kırmızı göz hastalığına yakalananların, siyah gözlük takarak gözlerini koruması, ayrıca yataklarını ve kişisel eşyalarını diğerlerinden ayırmaları gerektiği vurgulandı. Uzmanlar, tüm vatandaşlardan alınan önlemlere dikkatlice uymalarını istedi. Hastalığın şu an için Türkiye'de görülmediği belirtiliyor.
Okuduğunuz için teşekkürler. Güncel haberler için bizleri takip etmeyi unutmayın!