Otizm ile mücadelede teknoloji dönemi! Teknolojik yenilikler ile artık otizm…

Dijital dünyanın gelişmesi ile birlikte otizm ile mücadelede de önemli gelişmeler yaşanıyor. Otizmli bireylerin yaşam kalitesini artırmak için kolları sıvayan teknoloji şirketlerinin sayısı giderek çoğalıyor.

Güncelleme:

Türkiye’de 0 – 19 yaşları arasında yaklaşık olarak 575 bin otizmli öğrenci yer alıyor. Üstelik bunların sadece 42 bin tanesi eğitimlerine devam ediyor. İşte sayının %10’lara dahi çıkamamasının nedeni ise eğitim. Bunu dikkate alan teknoloji şirketleri ise dünya çapında otizmli çocuklara daha iyi bir yaşam vaat etmek için çalışmalarına başladı.

Dünyada her 44 çocuktan 1 tanesinin otizmli olma ihtimali bulunuyor. Sadece ülkemizde 7 milyonu aşkın aile bu durum ile mücadele ediyor. Bu kadar yaygın olarak görülebilen otizm ile mücadelede son derece önemli. Bu bireylerin yaşam kalitelerinin artırılması gerekiyor. İşte bunun için teknoloji şirketleri kolları sıvamış durumda.

Otizm ile mücadelede teknoloji dönemi! Teknolojik yenilikler ile artık otizm… resim: 0

Sen teknolojik ürünler otizm ile mücadelede nefes oluyor

Otsimo

Otizmli çocuklar için tasarlanan bu projenin amacı evde sağlıklı bir şekilde eğitim vermek. Otizmli bireylerin eğitimlerine devam edebilmesini sağlıyor.

Kaspar

İTÜ tarafından geliştirilen Kaspar, yapay zeka destekli bir oyun yolu ile eğitim verme aracı. Robotik bir sistem olarak geliştirilen Kaspar, otizmli bireylerin eğlenmesini ve öğrenmesini amaçlıyor.

Dinle – Konuş

Kelimelerin telaffuzu noktasında otizmli bireylere yardımcı olan uygulama, kelimelerin okunuşunun nasıl olması gerektiğini bireylere öğretiyor.

Avaz

Avaz, resimler ve semboller ile birlikte konuşma konusunda eksik olan bireylere iletişim kurmayı öğretiyor.

Tohum Eğitim

Tipik veya atipik gelişim gösteren çocukların bilinçlerinin desteklenmesi konusunda oldukça önemli bir rol oynuyor.

Etiketler Sağlık
Yorumlar
Kalan Karakter 800