Musluk suyunu kaynatmak zararlı etkileri azaltıyor mu? İşte araştırma sonuçları...

Çinli bilim insanları, musluk suyunu kaynatmanın etkileri ile ilgili bir araştırma yaptı.

Güncelleme:

The Hill'in raporuna göre, Çinli bilim insanları, su içinde yaygın olarak bulunan polistiren, polietilen ve polipropilenin insan sağlığı üzerindeki etkilerini araştırdı.

Yapılan çalışmada, yüksek seviyede kalsiyum karbonat (kireç taşı) ve magnezyum içeren musluk suyunun kaynatılması sonucunda, içindeki kalsiyum karbonatın mikroplastikleri etrafında kümelenerek onları zararsız hale getirdiği belirlendi.

Araştırmaya göre, suyun kaynatılması mikroplastiklerin zararlı etkilerini tamamen ortadan kaldırmamakla birlikte, incelenen 3 plastik bileşiğin en az yüzde 80'inin zararlarını azalttığı gözlemlendi.

Musluk suyu şişe suyundan daha mı güvenli? 

Kaynatılmış musluk suyunun, şişe suyundan daha güvenli olduğu ve bu yöntemle plastik kirliliğinin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerinden kaçınılabileceği bildirildi.

Columbia Üniversitesi'nden ABD'li araştırmacıların "Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS)" dergisinde yayımlanan ocak ayındaki çalışmasında, bir litre şişe suyunun yaklaşık çeyrek milyon nanoplastik içerebileceği ortaya konmuştu.

Bu araştırma, "Environmental Research Letters" dergisinde yayımlandı.

Etiketler su
Yorumlar
Kalan Karakter 800