Kıyafet denerken dikkatli olun! Uyuz hastalığı gitgide artıyor!

Kıyafetlerinizi denerken dikkatli olmanız gerekiyor. Çünkü son zamanlarda uyuz hastalığında ciddi bir artış baş gösteriyor.

Güncelleme:

Kıyafetlerinizi denerken dikkatli olmanız gerekiyor. Çünkü son zamanlarda uyuz hastalığında ciddi bir artış baş gösteriyor. Özellikle kadınlarda kıyafet deneme sırasında yaygın bir şekilde bulaşan bu hastalık erkeklerde de sık sık görülmeye başladı. Hastaneler uyuz hastalığı nedeniyle doldu taştı.

Uyuz en çok kendisini gece belli ediyor. Geceleri aşırı bir kaşıntınız varsa ve kaşıntı nedeniyle uykunuzdan uyanıyorsanız dikkatli olmanızda fayda var. Üstelik çoğu kişinin bilgisinin aksine uyuz hastalığı öyle hayvanlardan da bulaşmıyor. Özellikle uyuz hastalığının bulaşmasının önündeki en büyük neden kıyafet değişimi ve insan temasları.

Uyuz hastalığına dikkat!

Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Zennure Takcı son zamanlarda hastalıkta artışların yaşandığını söyledi. Bu artışların en büyük nedeni ise insanların kıyafet denemeleri. Bir kıyafeti satın alırken muhakkak onun giyimi konusunda dikkatli olmalı. Hatta mümkünse yıkamalı ve deneme yapmamalı. Özellikle restoranlarda üstünüze verilen şallar nedeniyle uyuz hastalığının buluşabileceği ifade ediliyor. Üstelik uyuz hastalığı öyle kolay kolayda geçmiyor ve çok çabuk yayılıyor. Uyuz olduysanız eğer o zaman kaşıntının hemen başladığını sizler de görebilirsiniz. Bunun geçmesi için ise dikkatli olmakta fayda var.

Etiketler uyuz Sağlık
Yorumlar
Kalan Karakter 800