Kanserde yapay zeka dönemi! Yapay zeka adeta meydan okuyor!

Ülkemizde her gün 500 kişiye kanser teşhisi konulduğunu biliyor musunuz? Yüzyılımızın umulmaz hastalığı olan kanserle olan mücadele artarak devam ediyor. Sırada ise yapay zeka dönemi var…

Güncelleme:

Dünya genelinde yılda ortalama 10 milyon kişiye konan kanser teşhisi ülkemizde ise günlük bazda tam olarak 500 kişiye yaklaşıyor. Giderek artan rakamlar ile birlikte kanser hastalığı ile mücadele için de yeni yöntemler aranıyor. Kanser ile mücadelenin en önemli etkenlerinden bir tanesi olan erken teşhis ise giderek daha bir önem kazanıyor.

Kanserde yapay zeka dönemi! Yapay zeka adeta meydan okuyor! resim: 0

Tıp sektöründe teknoloji her yerde kullanılmaya başlandı. İlaç sektörünün de gelişmesi ile birlikte yapay zekanın gücü de önemli noktalara geldi. İnsanların yaşam kalitesini yükseltmek anlamında atılan adımlardan bir tanesi de yapay zekayı tıpta kullanmak. Özellikle kanser konusunda yapay zekanın bir an önce işlemlere başlaması önem arz ediyor.

Yapay zeka ile erken teşhis dönemi

Münih Üniversitesi Doku Mühendisliği ve Rejeneratif Tıp Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ali Ertürk “yapay zeka sayesinde henüz hücreler tümör olarak karşımıza çıkmadan onları teşhis etmek mümkün hale geldi” dedi. Özellikle bu anlamda anne sütüne dikkat çekti.

Farklı bir üniversite olan Helsinki üniversitesi ise cilt kanserini iyileştirmek anlamında yapay zeka modelinin kullanıldığını açıkladı. Cilt kanserinin varlığı ve türü bu yöntem ile giderek daha belirgin hale gelecek. Özellikle isabetli sonuçların daha da artacağı görüşünde birleşen uzmanlar, daha erken teşhis konulan kansere müdahalenin başarı oranının da artacağını söyledi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800