Kanser tespitinde yeni yöntem: Anne sütü taraması

Kanser ile mücadelede etkin yollar arayan bilim insanları, farklı teknikleri geliştirmekte de geri kalmıyorlar. Bu bağlamda kanser tespiti yapmak isteyen bilim insanları anne sütünü tarayarak meme kanserini tespit edebildiler.

Güncelleme:

Çağımızın en korkunç hastalığı kanser olarak karşımıza çıkıyor. Bilimde bu anlamda gereken çalışmaları her geçen gün daha da ilerletiyor.  Bu anlamda anne sütü taraması sonrasında ortaya çıkan sonuçların değerlendirilmesi ile birlikte kanserin tespit edilebildiği aktarıldı. Bu buluş bilim dünyasında sevinçle karşılandı.

Kanser tespitinde yeni yöntem: Anne sütü taraması resim: 0

Araştırmalar, kanserin içerisinde yer alan tümördeki DNA’ların bazı durumlarda çok önceden insan vücudunda gezmeye başladığını gösteriyor. Bu durumda yapılan incelemelerde bu tip DNA’lara rastlanırsa eğer o zaman kişinin kanser tespiti çok öncesinden yapılabiliyor. Özellikle yeni annelerden alınan anne sütü ile birlikte meme kanserinin de tespit edilebildiği dikkatlerden kaçmıyor.

Anne sütündeki DNA erken tespit sağlıyor

Araştırma yapan bilim adamları bu anlamda dünya genelinde 40+ üzerindeki bayanları kullandı. Meme kanseri riskini taşıyan 5.000 kadın üzerindeki deneylerde anne sütleri toplandı. Bu aşamadan itibaren incelemelerini yoğunlaştıran bilim adamları süt içerisinde bir takım DNA’lar buldu. İşte bu DNA’ların anne sütü vasıtası ile çocuğa da geçebildiği tespit edildi. İşte bu noktada da kalıtsal olarak meme kanserinin anneden çocuğa doğru geçebildiği de bir nevi ispatlanmış oldu.

Etiketler kanser
Yorumlar
Kalan Karakter 800