İbn-i Sina yıllar önce uyardı ancak biz yeni farkına varıyoruz!

İbn-i Sina’nın yıllar önce uyardığı ancak bizim faydası konusunda yeni farkına vardığımız detay sizleri de çok şaşırtacak. İşte sarımsağın faydaları ve doğru tüketiliş şekli…

Güncelleme:

Sarımsak, en faydalı besinlerin başında gelirken yanlış tüketildiği takdirde bu faydalarının büyük bir kısmını görememenize neden oluyor. İbn-i Sina’nın dahi yıllar önce söylediği gibi doğru sarımsak tüketiminin önemi büyük. İşte vücuda sayısız faydası olan sarımsağın doğru tüketiliş şekli…

Bildiğiniz üzere İbn-i Sina özellikle sağlık alanında pek çok doğru bilgiye kitaplarında yer verdi. Doğru paylaşımlar ile karşımıza çıkan ünlü ismin sarımsak tüketimi konusunda da dikkate değer pek çok paylaşımı bulunuyor. Ünlü hekimin de dediği gibi aslında uzun zamandır sarımsağı yanlış tüketiyormuşuz.

Sarımsağı nasıl tüketmeliyiz?

İbn-i Sina’nında dediği gibi sarımsağı közleyerek tüketmek gerekiyor. Sarımsağın tüm faydalarının görülebilmesi için közlenmesi şart. Çünkü közlenmiş olan sarımsak içerisindeki antibiyotik oranını bir anda 2 katına çıkartıyor. Böylelikle vücudun antibiyotik ihtiyacı da karşılanmış oluyor.

İbn-i Sina yıllar önce uyardı ancak biz yeni farkına varıyoruz! resim: 0

Sarımsağın közlenmiş hali aynı zamanda kolesterol düşmesinde de etkili rol oynuyor. Kalp ve damarların sağlıklı bir şekilde çalışması da bu şekilde mümkün oluyor.

Sarımsağın faydaları

  • Közlenmiş bir şekilde tüketildiğinde sarımsağın şu faydaları dikkat çekiyor:
  • Kan dolaşımını dengelemesi
  • İltihap ve enfeksiyona karşı faydalı olması
  • Kabızlık gibi problemlerin üstesinden gelmesi
  • Kalp ritminin düzgün çalışması
  • Hastalıklara karşı direnç gösterilmesi
  • Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi

Bunun gibi farklı faydaları ile dikkat çeken sarımsağı tüketmeden önce alerjik bir yan etkisi olup olmadığını da kontrol etmelisiniz. Çünkü bazı kişilerin sarımsağa karşı alerjisi bulunuyor.

Etiketler Sağlık
Yorumlar
Kalan Karakter 800