Ayaklarınız sürekli buz gibi mi oluyor? Dikkat sizde de görülebilir!

Özellikle kışları ayaklarınız sürekli buz gibi oluyorsa dikkat etmelisiniz. Çünkü bu sinsi hastalık sizi de bulmuş olabilir.

Güncelleme:

Genellikle kışları olsa da bazı insanların ayakları yaz veya kış fark etmeksizin hep buz gibidir. İşte buna dikkat etmeli ve bir uzmana muhakkak göstermelisiniz. Çünkü arkasında çok sinsi bir hastalık yatıyor olabilir.

Kışın herkes sıcak yerde durmak ve bir şekilde ısınmak ister. Özellikle soğuktan korunmak için buna ihtiyaç vardır. Ancak bir noktadan sonra bu çokta kolay olmayabilir. Özellikle söz konusu olan ayaklarsa. Hele ki ayaklarınız her zaman üşüyorsa bu sizin için ciddi bir sağlık sorunu olabilir. İşte ayakların en çok üşüme nedeni…

Ayaklar neden üşür?

  • Dolaşım bozukluğu
  • Anemi
  • Şeker hastalığı
  • Hipotirodizm
  • Periferik arter hastalığı

Bunun gibi farklı hastalıklar sizi de bulabilir. Özellikle ayak üşümesinin altında yatan bu nedenler ile birlikte sizler de pek çok farklı konuda çözüm bulmak için bir uzmana gitmelisiniz. Uzmana vakit kaybetmeden gitmek çok önemlidir. Soğuk ayaklar ile birlikte uyuşukluk, karıncalanma ve diğer belirtilere de dikkat etmenizde fayda var.

Etiketler Sağlık
Yorumlar
Kalan Karakter 800