Helikopter anneler! Günde 7 kez kontrol ediyor

Bir çocuk takip uygulamasının verilerine göre, Türkiye’de anneler çocuklarını günde ortalama 7 kez ‘Şu an nerede’ diye kontrol ediyor. Dünya ortalaması ise 4.8.

‘Çocuğum kaybolursa ne yaparım’ korkusu yaşayan ebeveynler, bazen fazla kontrolcü olabiliyor. Bu durum da özellikle ergenlik döneminde çocukla anne baba arasında özgürlük ve kontrol çatışmalarına yol açabiliyor. Okul servislerinde unutulan çocuklar, sokak ve parklardaki kaybolma olayları, ev içi kazalar, akran zorbalığı ve daha başka pek çok tedirgin edici olay doğal olarak anne babaları korkutuyor.

 TEKNOLOJİK SEÇENEKLER ARTIYOR

Aşırı kontrolcü anne babaları ifade etmek için kullanılan ‘helikopter ebeveyn’lik, hem anne babaların hem de çocukların özgürlüğünü kısıtlayan bir kavram. Bu sorunun çözümü için de teknolojik seçenekler gün geçtikçe artıyor. Çocuk takip ve iletişim teknolojileri son dönemde ebeveynlerin en sık kullandığı seçenekler.

 TÜRKİYE'DE  50 BİN AİLE KULLANIYOR

Find My Kids uygulamasını her ay dünyada 3,5 milyon, Türkiye’de ise yaklaşık 50 bin ebeveyn kullanıyor. Uygulama verilerine göre; Türkiye’de anne babalar günde ortalama 6,6 kez çocuklarını kontrol etme ihtiyacı hissediyor. Sadece annelere bakıldığında bu rakam 7’ye çıkıyor. Dünya ortalaması ise 4,8. “Birleşik Krallık’ta yapılan bir araştırmaya göre, ailelerin yüzde 40’ı çocuklarını lokasyon bazlı uygulamalarla takip ediyor.

Birikimimi babama borç vermeli miyim?Biriktirdiği parasını babasına vermek isteyen Bora sordu, Özlem Denizmen cevapladı.

 

 

Etiketler Haber Çocuk Aile
Yorumlar
Kalan Karakter 800