Volvo'dan hisselerinin yarısından fazlasını satma kararı

Volvo, Polestar'daki hisselerini yüzde 48'den yüzde 18'e düşürme kararı aldı. Bu satışın ardından en büyük hissedarın Geely olması öngörülüyor.

Güncelleme:

Volvo Cars, Polestar'daki hisselerini yüzde 18'e düşürmeyi planlıyor. İsveçli şirket, bu hedef doğrultusunda, 9,5 milyar kron (yaklaşık 850 milyon avro) değerindeki hisseleri, hissedarlarına satmayı amaçlıyor. İşlem, bahar aylarında tamamlanması planlanıyor.

Gazete duvarın haberine göre, elektrikli otomobil markası Polestar'daki mali iştirakinden çekilme niyetini, Volvo Cars'ın Geely ile birlikte sahip olduğu ortaklıkta açıkladı. Şirket, Polestar'daki hisselerinin yüzde 62,7'sini satmayı planlıyor. Bu, Volvo Cars'ın Polestar'ın toplam hisselerinin yüzde 18'ine denk gelmektedir. Halihazırda Volvo, Polestar'ın toplam hisselerinin yüzde 48'ini elinde bulunduruyor.

Volvo'ya göre, hisselerin dağıtımı 2:1 hisse bölünmesi ve ardından otomatik bir hisse itfa süreciyle gerçekleştirilecek. Hissedarlar, Polestar'ın doğrudan sahibi olup olmak istemediklerini veya itfa hisselerini satarak nakit alıp almak istemediklerini seçebilecekler. Planlanan hisse bölünmesinin son tarihi 12 Nisan olarak belirlendi. Öncesinde, tüm resmi onayların en geç 5 Nisan'a kadar alınması gerekiyor.

Volvo'nun en büyük hissedarı Geely, işlemi açıkça destekliyor. Geely Sweden Holdings AB, Volvo Cars'taki hisselerin ve oyların yüzde 78,7'sini elinde bulunduruyor ve bu yılki Yıllık Genel Kurul Toplantısı'nda dağıtım lehine oy kullanmayı ve sahiplik seçeneğini tercih etmeyi kabul etti. Bu adımla Geely, Polestar'ın yeni büyük hissedarı olacak ve aynı zamanda Polestar'ı operasyonel ve finansal olarak desteklemeye devam etme niyetini teyit etti.

Etiketler Volvo
Yorumlar
Kalan Karakter 800