Volkswagen'den yeni karar: Artık manuel vites...

Alman otomotiv devi Volkswagen, yeni modelleri ile bir dönemin kapanmakta olduğuna dikkat çekiyor.. İşte Volkswagen Golf R'ın manuel vites kararı ve detayları...

Avrupa ve Türkiye'de otomobil kültürü denildiğinde akla gelen öncü markalardan biri olan Volkswagen, büyük bir hayran kitlesine sahip. Özellikle Golf R, GTI gibi özel versiyon otomobiller, pist performansı için satın alınıyor. 

Bu nedenle, birçok kullanıcı, hızlı hatchback otomobilleri tercih ederken manuel vites istiyor.  Bu tercih, otomobilin motor ve şanzımanında yapılabilecek modifikasyonları kolaylaştırırken, aynı zamanda sürekli sorun yaşanan DSG şanzıman korkusunu ortadan kaldırıyor. 

Ancak Volkswagen, son nesil Golf R için aldığı kararla durumu biraz zorlaştırmış gibi görünüyor. Marka, Motor1'e yaptığı açıklamada, artık Golf R ve Golf GTI modellerinde manuel vites seçeneği olmayacağını belirtti. Bu karar, Golf R hayranlarını üzebilir; ancak stok Golf modellerinde hala manuel vites seçeneğinin bulunduğunu belirtmekte fayda var.

Etiketler Volkswagen
Yorumlar
Kalan Karakter 800