Volkswagen ID.7 tanıtıldı! İşte yeni 'Elektrikli Passat'

Volkswagen ilk tamamen elektrikli modeli ID.7'yi tanıttı. Model Passat'a benzerliğiyle dikkat çekiyor. 2033 yılından itibaren Volkswagen Avrupa'da sadece elektrikli araç üretecek. İşte Volkswagen ID.7 özellikleri…

Gizem Kurtul Gizem Kurtul gizem@paradurumu.tv
Volkswagen ID.7 özellikleri
Volkswagen ID.7 özellikleri

Volkswagen’in üst orta sınıftaki ilk küresel elektrikli modeli olan yeni ID.7'nin dünya prömiyeri yapıldı. 700 kilometreye varan menzil (WLTP), gelişmiş güç-aktarma sistemleri, geniş iç mekan ve üst sınıf teknolojiler, ID.7'yi uzun mesafeli yolculuklar için konforlu hale getiriyor. Yaklaşık beş metre uzunluğundaki ID.7 lansmanının 2023 yılı içinde Avrupa ve Çin'de; 2024'ten itibaren Kuzey Amerika ve Türkiye’de yapılacağı düşünülüyor. 

Volkswagen ID.7 özellikleri
Volkswagen ID.7 özellikleri

ID.7, tamamen yeni, yüksek verimli güç-aktarma nesline sahip ilk MEB modeli. 210 kW/286 PS ile Volkswagen ID ürün gamı içindeki en güçlü ve en yüksek torklu elektrikli tahrik motoruna sahip model. Bu güç seçeneği, batarya boyutundan bağımsız olarak ID.7'de kullanıma sunuluyor. Şirket içinde APP550 olarak anılan güç ünitesi, Kassel'de (Almanya) Volkswagen Group Components ile birlikte geliştirildi ve burada üretiliyor.

Volkswagen ID.7 özellikleri
Volkswagen ID.7 özellikleri

İç mekan standart olarak 38 cm (15 inç) bilgi-eğlence ekranı, artırılmış gerçeklik head-up display, bilgi-eğlence sistemine entegre edilen yeni klima kullanım konsepti, serbestçe atanabilen sık kullanılanlar düğmeleri ve arkadan aydınlatmalı dokunmatik kaydırma bandı özelliklerini içeriyor.

Volkswagen ID.7 özellikleri
Volkswagen ID.7 özellikleri

Konu park etme olduğunda, elektrikli Volkswagen bağımsız olarak farklı şekillerde yardımcı manevralar gerçekleştirebiliyor. Bunlardan biri de 50 metreye kadar hafıza işlevine sahip park özelliği. Sürücü bunun için ya ID.7'de oturmaya devam ediyor ya da akıllı telefon uygulamasını kullanarak aracın dışından park etme prosedürünü izliyor.

2026’ya kadar on yeni model üretilecek
2026’ya kadar on yeni model üretilecek

Yeni ID.7, Volkswagen tarafından 2026 yılına kadar pazara sunulacak olan on yeni elektrikli modelden biri. Sadece bu yıl, yeni ID.3, uzun dingil mesafene sahip ID. Buzz ve ID.7 tanıtılıyor. 2026 yılında elektrikli bir kompakt SUV ve ID. 2all modelinin 25.000 eorodan daha düşük bir fiyata seri üretime girmesi planlanıyor.

2033 yılından itibaren sadece elektrikli araç üretilecek
2033 yılından itibaren sadece elektrikli araç üretilecek

Volkswagen Binek Araç CEO'su Thomas Schäfer, “ID.7 üst düzey konfor ve uzun menzil sunuyor. 2026 yılında pazara sunacağımız 25 bin Euro'nun altındaki giriş seviyesi ID. modelinden, ürün gamındaki en üst model olan ID.7'ye kadar uzanan elektrikli otomobillerimizle, Avrupa’da en geniş elektrikli ürün gamını biz sunacağız. Hedefimiz 2030 yılına kadar Avrupa'daki satışlarımızın yüzde 80’inin elektrikli olması. 2033 yılından itibaren Volkswagen Avrupa'da sadece elektrikli araç üretecek" açıklamasında bulundu. 

Etiketler Volkswagen
Yorumlar
Kalan Karakter 800