Uçan taksilerin yollara çıkacağı tarih belli oldu! Bakın ilk olarak hangi ülkede yollarda olacak!

Merakla beklenen uçan taksiler sonunda meydanlarda görülmeye başlayacak. İşte ilk uçan taksinin ne zaman ve hangi ülkede görüleceğinin detayları…

Güncelleme:

Uçan taksileri artık yollarda görebileceğimiz zamanlara doğru hızlıca ilerliyoruz. Birleşik Arap Emirlikleri bunun için tarih dahi verdi. Üstelik Dubai’de bir uçan taksi ağı kurmak dahi istiyorlar. Hatta bu ağı kurmak için tarihi dahi belirlediler.

Boeing ve Vertical Aerospace isimli şirketler, uçan taksi için son hız çalışmalarını sürdürüyor. Buna göre uçan taksiler için bir ulaşım ağı kurmak isteyen Arap Emirlikleri, bunun için tarihi dahi belirlemiş durumda. Skyports’un CEO’su bu konuda yaptığı açıklamada Dubai’nin uçan otomobiller için ilk durak olmasını beklediklerini söyledi.

2026 yılında uçan taksi ağı faaliyete başlıyor

Dubai, 2026 yılına kadar bir uçan taksi ağı yapmayı planlıyor. Üstelik bunun için tüm imkanları seferber edecekler ve ilk defa uçan taksinin görüldüğü bir şehir olmayı da kafalarına koymuşlar. Bu anlamda sektöre de liderlik etmek onların en büyük hayali. Üstelik yapmaları gereken ilk şeyi de biliyorlar. Hava taksileri için bir fırlatma rampası.

Uçan taksilerin yollara çıkacağı tarih belli oldu! Bakın ilk olarak hangi ülkede yollarda olacak! resim: 0

Sektörden gelen bilgiler arasında ise uçan taksilerin çok yakın bir tarihte hızlı bir şekilde yollarda görülebileceği oldu. Çünkü yaklaşık olarak 2035 yılında bu sektörün 150 milyar dolarlık bir hacme ulaşması bekleniyor.

Etiketler Otomobil
Yorumlar
Kalan Karakter 800