Türkiye'nin en uygun sıfır otomobili yakında yollarda!

Çinli elektrik otomobil üreticisi Yudo sonunda Türkiye’ye giriş yaptı. Türkiye’de ilk markasını satışa sunan Yudo, Yudo 3 modeli ile karşımıza çıkıyor.

Güncelleme:

Elektrikli otomobiller ile birlikte pek çok marka da bu sektöre atılmış durumda. Üstelik Pazar oldukça hareketli. Türkiye’de dahi geçen seneye göre 8 kat daha fazla elektrikli otomobil satılmışken durum giderek daha fazla satışa doğru ilerliyor. Bunu gören şirketlerde pazarı ele geçirmek için harekete geçmiş durumda. Bunlardan bir tanesi de Çinli üretici Yudo.

Yudo Türkiye pazarında

Yudo Türkiye’ye giriş yaptı ancak önündeki en büyük sıkıntı Çinli üreticilere uygulanan %40 ek vergi. Aynı durum Tesla için de geçerli olsa dahi Tesla Almanya’da ürettiği otomobilleri getirerek bu vergiden muaf oluyor. Ancak şuan için Yudo konusunda böyle bir gelişme söz konusu değil.

Türkiye'nin en uygun sıfır otomobili yakında yollarda! resim: 0

415 km menzile sahip olan Yudo 130 km hız yapabiliyor. %30’dan %80’e ise sadece 35 dakikada şarj olabiliyor. Yurtdışında ise şuanda sadece 12.300 dolar ile satışta bulunuyor. Türkiye’ye gelmesi beklenen modelin ayda ortalama olarak 150 – 200 adet satılması planlanıyor. Fiyat konusunda ise adeta Dacia Spring ile yarışacak gibi duruyor. Türkiye’de 969 bin TL satış rakamına sahip olan Dacia ile Yudo yarışmasını bakalım kim kazanacak?

Etiketler Otomobil ucuz
Yorumlar
Kalan Karakter 800