Türkiye otomobil ihracatında yeni rekorlar kırıyor! Sakarya 10 ayda rekor kırdı!

Otomobil üretimi konusunda son yıllarda gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çeken Türkiye’den rekor ihracat geldi.

Güncelleme:

Otomobil üretimi konusunda son yıllarda gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çeken Türkiye’den rekor ihracat geldi. Buna göre son 10 ayda yaşanan ihracat sayısı tam olarak 170.422 oldu. Bu ise toplam üretimin tam %78.4’üne tekabül ediyor.

Sakarya’da son 10 ayda tam olarak 317.329 araç üretildi. Bu üretim ile birlikte bazı dengelerde değişti. Özellikle Türkiye’nin atağa kalktığı otomobil üretimi konusunda yaşanan bu gelişmelerden sonra otomobil ihracatı da hız kazandı. Bununla birlikte İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir, Ankara ve Gaziantep'in ardından ihracatta 7. sırada bulunan Sakarya, ocak-ekim döneminde 4 milyar 639 milyon 473 bin dolarlık dış satıma imza attı.

Günlük üretimde de rekorlar kırıldı!

10 aylık döneme baktığımızda günde ortalama 750 aracın banttan indirildiği görülüyor. Buna bağlı olarak atılan adımlar dahilinde ilk sırada Toyota yer alırken onu Türk traktör ve Otokar firmaları takip ediyor. İlerleyen süreçte ihracatın daha da artması beklenirken Türkiye’nin en başta elektrikli otomobil konusunda dünyada söz sahibi olmasının hedeflendiği belirtiliyor.

Etiketler ihracat Otomobil
Yorumlar
Kalan Karakter 800