Tesla'ya rakip olacaktı: İptal edilen Apple Car projesine ne kadar para harcandığı belli oldu

Apple, 10 yıllık Apple Car projesini iptal ettiğini duyurdu. Projeye ne kadar para harcandığı da ortaya çıktı.

Güncelleme:

Yaklaşık 10 yıllık "Project Titan" adı altında sürdürülen Apple Car projesi, elektrikli ve lüks bir otomobil girişimi olarak biliniyordu. Ancak, kısa bir süre önce projenin durdurulduğu açıklandı.

Apple Car projesine ne kadar harcandı? 

Apple, projede yer alan personeli üretken yapay zeka çalışmalarına yönlendireceğini belirtirken, The New York Times tarafından yayınlanan bir rapor, Apple Car için harcanan paranın boyutunu ortaya koydu.

2014 yılında başlatılan ve 2024 yılında sonlandırılan projeye Apple'ın yaklaşık 10 milyar dolar yatırdığı belirlendi.

Siri tarafından kontrol edilecekti

Rapora göre, proje süresince liderlik değişiklikleri ve odak noktasında değişiklikler yaşandı. İlk olarak Tesla'ya rakip olması planlanan araç, daha sonra Google'ın tam sürücüsüz Waymo'suna evrildi ve son yıllarda tekrar Tesla benzeri bir proje halini aldı. Projenin bir aşamasında aracın tamamen Siri odaklı ve Siri tarafından kontrol edilmesi hedefleniyordu.

Apple Car projesinin iptal edilmesine rağmen, 2.000 kişilik ekip, kazanılan deneyimleri kullanarak şirket içindeki diğer alanlara dağıtılacak. Ayrıca, Apple, yapay zeka ve otomasyon konularında edinilen bilgileri, yapay zeka destekli kameralı AirPods, robot asistanlar ve artırılmış gerçeklik gibi diğer teknolojilerde de aktif bir şekilde kullanacak.

Etiketler Tesla Apple
Yorumlar
Kalan Karakter 800