Tesla'nın uygun fiyatlı modeli geliyor! İşte ilk görüntüsü...

Yıllık araç üretim kapasitesini 4 milyona çıkarma hedefi koyan Tesla, daha uygun fiyatlı olan yeni modeli için çalışmalarını hızlandırdı. Tesla Model 2, geçtiğimiz aylarda teknik özellikleri ortaya çıkmadan önce görüntülendi.

Tesla, MG 4 ve yaklaşan Volkswagen ID.2 gibi modellerle rekabet edebilecek, daha ekonomik bir model üzerinde çalışmaya başladı. Şirket, Mart 2023'te düzenlenen yatırımcı etkinliğinde Tesla Model 2'nin bazı teknik detaylarını paylaştı.

Elon Musk, yeni modelin Model 3 ve Model Y'den çok daha ekonomik olacağını vurgulamıştı. Musk, Tesla Model 2'nin yeni üretim teknikleri sayesinde daha uygun bir fiyatla kullanıcılara sunulacağını ifade etti.

2022 itibarıyla Model 2 projesinin askıya alındığı duyuruldu. Elon Musk, birçok işleri olduğunu ve 25.000 dolarlık bir araç üzerinde aktif olarak çalışmadıklarını belirtti.

Model 2'nin Tesla Shanghai Gigafactory'de Çin'de geliştirildiği yönünde söylentiler bulunuyor. Tesla'nın 2022 3. çeyrek kazanç açıklaması sırasında Musk, daha düşük maliyetle üretilebilecek "daha küçük" bir platformdan bahsetti. Bu platformun, Model 2 gibi uygun fiyatlı ve diğer modellerden daha küçük otomobiller için kullanılacağı tahmin ediliyor. 

Tesla'nın uygun fiyatlı modeli geliyor! İşte ilk görüntüsü... resim: 0

FSD (Tam Otomatik Sürüş), Tesla için önemli bir satış stratejisi olarak görülüyor, bu nedenle Model 2'nin otonom sürüş özelliğine sahip olması bekleniyor. Sızdırılan bilgilere göre Tesla, Model 2'yi robotaksi olarak da kullanmayı planlanıyor. 

Çin'de yayınlanan raporlara göre Tesla, Model 2'de pil yangınlarıyla ilgili endişeleri gidermek için tasarlanmış olan BYD'nin Blade pillerini kullanacak. Pil tipine bakılmaksızın, Model 2'nin minimum menzilinin en az 400 km olması bekleniyor. 

Etiketler Tesla
Yorumlar
Kalan Karakter 800