Tesla'dan ucuz araç üretimi: Almanya'da başlıyor

Tesla'nın, Almanya'nın başkenti Berlin yakınlarındaki fabrikasında 25 bin euroluk elektrikli araçlar üreteceği duyuruldu.

Güncelleme:

Konuya hakim bir kaynağa göre Tesla, uzun zamandır beklenen 'ucuz' elektrikli araç üretiminde belli bir aşamaya geldi.  Reuters'a konuşan ancak adının açıklanmasını istemeyen kaynak, üretimin ne zaman başlayacağına dair açıklamada bulunmadı.

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, geçtiğimiz Cuma günü İngiltere'deki bir yapay zeka zirvesine katıldıktan sonra Gruenheide kasabasındaki fabrikayı ziyaret etti. Sosyal medya platformu X üzerinden bir video paylaşarak, fabrikadaki çalışanlara "yoğun çabaları" için teşekkür etti. Aynı kaynağa göre, Musk, toplantıda 25 bin euro değerindeki araçların burada üretim planı hakkında çalışanları bilgilendirdi.

Maliyetler düşürülecek

Ancak daha önce Eylül ayında Reuters'a konuşan kaynaklar, otomobil üreticisinin elektrikli aracın alt gövdesini tek bir parça halinde sunacak bir yenilik üzerinde çalıştığını ve bu gelişmenin üretim sürecini hızlandırarak maliyetleri düşüreceğini belirtmişlerdi. Düşük maliyetli modellerin toplu pazarlara sunulması, Tesla'nın 2030 yılına kadar 20 milyon araç teslim etme hedefine ulaşma açısından büyük önem taşıyor. (Euronews)

Etiketler Almanya Tesla
Yorumlar
Kalan Karakter 800