Tesla Model Y sahipleri dikkat! Türkiye batarya değişim ücretleri açıklandı

Elektrikli araçların en önemli aksesuarlarından bir tanesi olan bataryaların değişim ücretleri de adeta dudak uçuklatıyor.

Güncelleme:

Elektrikli araçların hızla yaygınlaşması ile birlikte bir takım problemlerde ortaya çıkmaya başladı. Elektrikli araçların en önemli aksesuarlarından bir tanesi olan bataryaların değişim ücretleri de adeta dudak uçuklatıyor. Özellikle Elon Musk’ın sahip olduğu Tesla bu anlamda batarya değişim fiyatlarını da her zaman güncelliyor. İşte Tesla Model T aracının batarya değişim ücreti…

Tesla’nın Türkiye’deki batarya değişim ücretleri hakkında açıklama yapan Youtuber Engin Özören, videosunda batarya değişim ücretlerine değindi. Buna göre Özören tarafından paylaşılan videoda batarya değişim ücretinin şuan için 390.000 TL olduğu ve bunun yakın bir zamanda 490 bin TL’ye çıkabileceği konuşuluyor. Bu ücretleri duyan vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Batarya değişim ücretleri adeta servet değerinde

Elektrik otomobil devi Tesla, elektrikli araçların en büyük giderlerinin batarya olduğu görüşünü adeta doğrular nitelik açıklamalar yapıyor. Model Y araçların girişiyle ilgili açıklamalar yapan Tesla, Eylül sonu itibariyle 9.000 TL araç satıldığını duyurmuştu. Ülkemizdeki bu rakamlara çıkmayı başarması da onun başarını ortaya koyarken aynı zamanda Tesla’nın batarya değişim ücretlerinin de konu edilmesine neden oldu. İddialar doğruysa eğer şuan için 390.000 TL’ye batarya değiştirilebiliyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800