Tesla açacağı fabrikası ile adeta kriz çıkartacak! Dev fabrika nereye açılacak?

Elektrikli otomobil devi Tesla, bir fabrika açacağını duyurdu. Ancak fabrikanın nereye açılacağını bir türlü açıklamıyor.

Güncelleme:

Elektrikli otomobil devi Tesla, bir fabrika açacağını duyurdu. Ancak fabrikanın nereye açılacağını bir türlü açıklamıyor. Bu da pek çok ülke arasında şiddetli tartışmaların yaşanmasına neden oldu. Bunlardan bir tanesi de tahmin edeceğiniz üzere Türkiye!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen Elon Musk, burada samimi bir sohbet gerçekleştirmişti. Hatta toplantının ardından yapılan açıklamada Elon Musk’a Erdoğan’dan teklif geldiği ve fabrikasını Türkiye’de açması gerektiği ifade edildi denmişti. İşte bu gelişmeler henüz sıcaklığını korurken Tesla’ya bir teklifte Sakarya’dan geldi.

Sakaryalı iş insanları “Gelin fabrikayı buraya açın”

 Söz konusu Tesla olunca onu kabul etmeyecek ülke sayısı çok az. Son zamanlarda ülkemize de şarj istasyonları bakımından ciddi yatırımlar yapan Tesla’ya Sakarya’dan şok davetler gelmeye devam ediyor. Bunlardan bir tanesi de fabrika kurulmasını isteyen Sakaryalı iş adamlarından geldi. Özellikle SATSO başkanı Akgün Altuğ’un hayali Tesla’nın bir fabrikasını Sakarya’da açması yönünde. Bakalım hayali gerçek olacak mı?

Yorumlar
Kalan Karakter 800