Tesla, 200 bin aracını geri çağırdı

Tesla, ABD'de bulunan yaklaşık 200 bin aracını geri çağırma kararı aldı. Şirketin elektrikli otomobil modellerinde yaşanan bir yazılım dengesizliği, arka kameranın ekranda görüntülenmesini engelliyor.

Tesla, yaklaşık 200 bin aracını ABD'de geri çağırdı, çünkü şirketin yazılımında arka kameranın görüntülenmesini engelleyen bir hata tespit edildi. ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'nin (NHTSA) açıklamasına göre, 2023 model belirli Tesla Model S, X ve Y araçları, tam otonom 4.0 sistemiyle donatılmış olmalarından kaynaklanan bu yazılım hatası nedeniyle geri çağrıldı.

Yapılan açıklamada, yazılım dengesizliğinin arka kameranın görüntülenmesini engelleyebileceği, bu durumun sürücünün görüş alanını daraltabileceği ve kaza riskini artırabileceği vurgulandı. Toplamda 199,575 aracın geri çağrıldığı belirtildi. Tesla, sorunun çözümü için uzaktan bir yazılım güncellemesi yayımladı ve geri çağrıdan etkilenen araç sahiplerine 22 Mart itibarıyla bildirim gönderileceği belirtildi.

Otomobil üreticileri genellikle güvenlik sorunları tespit ettiklerinde araçlarını geri çağırarak ücretsiz onarım hizmeti sunarlar ve bu konuda etkilenen müşterilere mektup veya diğer iletişim kanallarıyla bilgi verirler.

Etiketler Tesla
Yorumlar
Kalan Karakter 800