Tarihin en güçlü Porsche modeli tanıtıldı

Tarihin en güçlü Porsche modeli Taycan GT Turbo tanıtıldı. İşte özellikleri ve fiyatı...

Alman otomobil üreticisi Porsche, zengin bir model geçmişine sahip. Elektrikli otomobil sektörüne diğer Avrupa markalarına kıyasla daha önce adım atan Porsche, Taycan modeli ile dikkat çekiyor. Taycan, aslında Mission E projesi olarak başlamış ve yeni versiyonuyla Porsche tarihindeki en güçlü otomobil unvanını kazanmıştır. İşte Porsche Taycan Turbo GT'nin özellikleri ve fiyatı...

Dışarıdan bakıldığında, normal bir Porsche Taycan gibi görünen bu model, aslında kaputun altında farklı bir güç saklıyor. Taycan Turbo GT, satın alabileceğiniz iki farklı donanım seçeneği sunmaktadır: birincisi baz paketi, diğeri ise Weissach paketi. Weissach paketi, modelin en çılgın versiyonu olarak nitelendirilebilir.

Taycan Turbo GT, tamamen yenilenmiş bir arka motora sahip. Ancak bununla birlikte, aracın motorunda Porsche mühendisleri tarafından kullanılan tamamen yeni yarı iletken materyal olan silikon karbür (SiC) gibi küçük ama önemli detaylar da bulunuyor. Bu materyal, kristal yapısı sayesinde elektronların daha hızlı hareket etmesini sağlar.

Tarihin en güçlü Porsche modeli tanıtıldı resim: 0

Standart versiyonunda otomobil, 780 beygir gücü elde edebilir. Launch Control ile bu değer 1.033 beygire çıkar ve yeni eklenen "overboost" fonksiyonu ile 2 saniye boyunca motordan 1.108 beygir gücü alınabilir.

Bu yüksek güçlerle, otomobil 0'dan 100 km/s hıza sadece 2.3 saniyede çıkabilir. Weissach paketi devreye girdiğinde ise bu ivme saniyenin onda biri kadar daha kısa sürede gerçekleşir. Ayrıca Weissach paketi ile otomobil, 0'dan 200 km/s hıza sadece 6.4 saniyede ulaşabilir.

Fiyatı ne kadar?

Porsche’nin yeni modeli Porsche Taycan Turbo GT şu anda Avrupa’da satışta. Aracın fiyatı ise 250 bin euro civarında değişiyor.

Etiketler Porsche
Yorumlar
Kalan Karakter 800