Uçan arabalar geliyor! Otomobil devi Suzuki Uçan araba üretecek

Japon otomobil üreticisi Suzuki, yaptığı açıklamada SkyDrive Inc ile "uçan arabalar" yapmak için anlaşmaya vardığını söyledi. Dikey kalkış ve iniş (eVTOL) tipinde bir uçak olacak. Aracın, bir pilot ve iki yolcu taşıma kapasitesi bulunacak.

Güncelleme:

Japon otomobil üreticisi Suzuki, SkyDrive ile elektrikli bir hava aracı üretmek için anlaşma yaptığını duyurdu. Bu araç, bir ila üç yolcu taşıyabilecek şekilde tasarlanacak.

Suzuki'nin açıklamasına göre, şirketler birlikte elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL) uçakları üretecek. Bu amaçla Japonya'nın merkezindeki bir Suzuki Grup fabrikası kullanılacak ve hedef, gelecek yılın bahar aylarında üretime başlamak. 

SkyDrive'ın üreteceği SD-05 isimli uçan araba, dikey kalkış ve iniş (VTOL) tipinde bir uçak olacak. Aracın, bir pilot ve iki yolcu taşıma kapasitesi bulunacak. Ayrıca, hafif kompozit rotorları tahrik eden 12 motoru ile saatte 100 km'ye kadar hız yapabilecek. Bu araç özellikle kentsel ve yerleşim alanlarında kullanılmak üzere tasarlandı.

Otomobil üreticisi, SkyDrive'ın uçağı üretmek için tamamına sahip olduğu bir yan kuruluş oluşturacağını belirtti. Suzuki'nin, üretim hazırlıklarına, yeteneklerin güvence altına alınması da dahil olmak üzere yardımcı olacağı belirtildi.

Pille çalışan 'uçan arabalar', Suzuki'nin Shizuoka Prefecture'daki fabrikasında üretilecek. Ancak bu üretim sürecinde araçların mülkiyeti SkyDrive'ın kontrolünde kalacak. Üretimin 2024 yılında başlaması planlanıyor.

Suzuki'nin, üretim sürecinin gerçekleşmesini sağlamak için, insan kaynaklarının güvence altına alınması da dahil olmak üzere ön çalışmalara yardımcı olacağı belirtiliyor. Bu hamle, Suzuki'nin SkyDrive'ın daha küçük ve hafif tek kişilik bir uçan araba projesi için 2022 yılında Ar-Ge desteği verdiğini teyit etmesinin ardından geldi. Şirket, 2020 yılında sekiz motor ve rotorla çalışan tek kişilik hafif bir uçak olan SD-03'ü piyasaya sürmüştü.

Uçan arabalar geliyor! Otomobil devi Suzuki Uçan araba üretecek resim: 0

İki şirket, uçan araba konusunda araştırma, geliştirme ve pazarlama faaliyetlerini birlikte yürütmek üzere geçen yıl Mart ayında bir anlaşma imzalamıştı.

Suzuki Genel Müdürü Hidetoshi Kumashiro, ortaklık hakkında, "SkyDrive ile birlikte çalışacağımız için çok heyecanlıyız. Üstün değerli ürünler geliştireceğiz ve böylece hava hareketliliğini gerçekleştirebileceğiz" ifadelerini kullandı.

 Kaynak: Visordown

Yorumlar
Kalan Karakter 800