Sadece 465 bin TL'ye lüks SUV model kapınızda!

Çin otomobil markası olan Chery, yeni modeliyle Suv otomobillerde yeni dönem başlatacak! Bu fiyata Suv olur mu? İşte detaylar…

Çin'in otomotiv sektöründe önde gelen otomobil markalarından birisi olan Chery, elektrikli araç pazarındaki iddiasını bir kez daha gösterdi. Chery, tamamen alüminyum şasiye sahip ve i-MS platformu üzerinde geliştirilen yeni elektrikli SUV modeli iCar 03'ü Çin’ de satılmaya başlandı. Aylık 10.000 adet satış hedefiyle yola çıkan bu yenilikçi araç, elektrikli araç teknolojisindeki son gelişmeleri ve uygun fiyat avantajlarıyla müşterilerin dikkatini çekmeyi başardı.

501 km menzile sahip

iCar 03, 4,4 metre uzunluğunda ve başlangıç modelinde 50,63 kWh LFP batarya ile donatılmış olup, 401 km'lik etkileyici bir menzil sunuyor. Araç, 135 kW gücündeki motoruyla dikkat çekiyor. Orta paket seçeneği ise 65,69 kWh batarya kapasitesi ve 475 km menzile sahipken, üst paket 69 kWh batarya ve 501 km menzil ile birlikte 205 kW güç sunan bir motoru barındırıyor. Fiyat olarak ise en üst modelde 23.500 dolardan işlem görüyor.

Araçların teslimatları ise önümüzdeki ay başlanacak

iCar 03'ün şarj süresi %30 ila %80 arası için yalnızca yarım saat gibi kısa bir sürede tamamlanabiliyor. Araç, Huawei'nin işletim sistemini kullanarak modern bir kullanıcıya konforlu bir sürüş sunuyor. Araçların teslimatları ise önümüzdeki ay başlaması planlanıyor.

Bu yenilikçi elektrikli SUV, fiyat olarak da müşterilerin şimdiden dikkatini çekiyor. Başlangıç fiyatı 15 bin dolar. Türkiye'deki güncel dolar kurunu dikkate aldığımızda, bu aracın başlangıç fiyatı yaklaşık 465.000 TL'den satılması bekleniyor. Araç Türkiye'ye gelirse fiyatının 1 milyon liranın çok altında olması düşünülüyor. Çinli otomotiv devi Chery'nin bu hamlesi, elektrikli araç sektöründe rekabetin giderek arttığı bir dönemde, özellikle fiyat/performans oranı yüksek araçlar arayan tüketiciler için cazip bir seçenek haline geleceğe benziyor.

iCar 03, elektrikli araç teknolojilerindeki son yenilikleri bünyesinde barındırırken, aynı zamanda sürdürülebilir ve çevre dostu bir ulaşım çözümü arayan kullanıcılar için de ideal bir seçenek olarak öne çıkıyor. Chery'nin bu yeni modeli, elektrikli araç pazarında yeni dönem başlatması içten bile değil. Artık daha uygun fiyatlı Suv’ lar bizleri bekleyebilir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800