Renault’tan uygun fiyatlı elektrikli otomobil! İşte Ampere modeli...

Renault yeni markası Ampere ile bu hafta içerisinde çıkış yapılabileceği düşünülüyor. İşte uygun fiyatlı Renault Ampere ile ilgili detaylar...

Güncelleme:

Renault'un efsanevi modeli R5'in elektrikli versiyonuyla birlikte geri dönüş yapacağı belirtilmişti. R5'in elektrikli hale getirilerek tekrar satışa sunulacağı haberleri, yeni bir markanın doğmasına işaret ediyordu. Fransız marka, konuyla ilgili yeni bir sürprizle karşımıza çıktı: Renault Ampere.

Automotive News Europe'un raporuna göre, Renault bu hafta içinde beklenmedik bir tanıtım gerçekleştirebilir. Marka, Dacia gibi uygun fiyatlı otomobiller üreterek, kullanıcıların bütçe dostu elektrikli araçlara sahip olmalarını hedefliyor.

Ampere markası resmi olarak piyasaya sunulacak

Elde edilen bilgilere göre, Renault Ampere markası, uygun fiyatıyla geniş bir kitle tarafından edinilebilecek. Markanın, bu tarz bir araç üzerinde çalıştığı geçtiğimiz yazdan beri biliniyordu. Yeni modelin tanıtımıyla birlikte Ampere markası da resmi olarak piyasaya sunulacak.

Renault’tan uygun fiyatlı elektrikli otomobil! İşte Ampere modeli... resim: 0

Bahsi geçen yeni modelin, Renault'un efsanevi R5 modeliyle bağlantılı olması muhtemel. 80'li ve 90'lı yılların başında piyasaya sürülen R5, Renault Clio modelinin temellerini atmış ve uygun fiyatlı, sportif, şehir içi otomobil konseptine öncülük etmişti. Ampere markasının piyasaya süreceği ilk modelin, R5'in genetik mirasını taşıması bekleniyor. Otomobilin boyut olarak daha küçük olması öngörülüyor, tasarımı ise modern klasik bir görünüm sunacak. Ayrıca, aracın Dacia Spring modelinde kullanılan elektrikli üniteyle aynı veya benzer bir alt yapıya sahip olması bekleniyor. (Shiftdelete)

Yorumlar
Kalan Karakter 800