Peugeot, Chrysler, Citroen... Stellantis, dizel araçları elektrikliye çeviriyor

Stellantis şirketi, Peugeot, Chrysler, Citroen gibi markaların sahibi olarak, başlattığı yeni bir program ile bazı dizel araçları elektrikli hale getirmeyi planladığını açıkladı.

Güncelleme:

Elektrikli araçlar piyasası hızla genişlerken, Avrupa merkezli şirketler de bu trendin gerisinde kalmamak adına çeşitli önlemler alıyor. Bu bağlamda, bölgesel düzeyde dizel araçların yasaklanması konusu, kullanıcılarda endişe yarattı. Ancak Stellantis şirketi, Peugeot, Chrysler, Citroen gibi markaların sahibi olarak, başlattığı yeni bir program ile bazı dizel araçları elektrikli hale getirmeyi planlıyor. 

Dizelden elektriğe uygun fiyatlı dönüşümler

Stellantis, popüler dizel minibüs modelleri arasında yer alan Peugeot Expert ve Citroen Jumpy'yi, 2024 yılından itibaren elektrikli güç aktarma organlarına dönüştürmeyi hedefliyor. Bu programın ana hedefi, küçük işletmeler ve ticari operatörler arasında, henüz yeni bir elektrikli araç alamamış olanları kaybetmemek.

Stellantis, araç sahiplerini sıfır emisyonlu minibüslere geçiş yapmaya teşvik etmek amacıyla uygun fiyatlı dönüşümler sunacağını belirtti. Şirketin yöneticisi Xavier Peugeot, Stellantis üretim tesislerinde gerçekleştirilecek dönüşümlerin 20 bin eurodan daha düşük maliyetle gerçekleşeceğini açıkladı.

Peugeot, Chrysler, Citroen... Stellantis, dizel araçları elektrikliye çeviriyor resim: 0

İlk aşama Fransa'da uygulanacak

Bu programın ilk aşaması Fransa pazarında uygulanacak ve 10 bin euroya kadar olan dönüşüm maliyetlerinin yüzde 40'ı devlet teşvikleri tarafından karşılanacak. Eskimiş minibüsler, daha temiz bir enerji kaynağı olan elektrikle çalışan güç aktarma organlarıyla, eski 2.0 litrelik dizel motorlarını değiştirecek.

Güç aktarma organlarının sağlayacağı menzil konusu henüz netleşmemiş olsa da, Stellantis, mevcut elektrikli minibüs modellerinin 224-350 km'lik bir menzile ulaşamayacaklarını belirtti. Ancak Peugeot, dönüşümlerin ticari operasyonlar için güvenilir olacağının altını çizdi.

Detaylar henüz kesinleşmemiş olsa da, fabrika çıkışlı elektrikli modellerin 50 kWh ve 75 kWh batarya paketleri ile 134 beygirlik elektrik motorunu kullanması bekleniyor. Bu programın Türkiye'ye yayılması ise zaman içinde netlik kazanacak. (Shiftdelete)

Etiketler elektrikli araç
Yorumlar
Kalan Karakter 800