Otomobil fiyatlarındaki düşüş ne zamana kadar sürecek? Otomobil fiyatları neden düşüyor?

Otomobil fiyatları özellikle seçimlerden sonra hızlı bir düşüş yaşamaya başladı. İnanılmaz derecede yükselen fiyatlar, daha ne kadar gerileyecek? Otomobil fiyatları neden düşüyor? Tüm soruların cevapları haberimizde…

Güncelleme:

Otomobil fiyatları son 2 yılda adeta tavan yapmıştı. Buna önlem olarak alan ve satan kişinin mağdur olmaması açısından devlet bazı tedbirler almak durumunda kaldı. İşte bunlardan bazıları:

·        2. Fiyatların sıfır otomobil fiyatlarından yüksek olmamasını sağladı.

·        Otomobil kredilerini onaylamadı.

·        Sıfır alınan araçların 6.000 km olmadan satılmasını yasakladı.

·        Sıfır alınan araçların 6 aydan daha kısa sürede satılmasını yasakladı.

Tüm bu tedbirler ile birlikte araç fiyatlarının orantısız bir şekilde artmasını engellemeyi başaran hükümet yetkilileri, bu anlamda gereken tüm tedbirleri de yerine getirdi. İşte araç fiyatlarının düşüşlerindeki en önemli neden bunlar oldu.

Otomobil fiyatlarındaki düşüş ne zamana kadar sürecek? Otomobil fiyatları neden düşüyor? resim: 0

Otomobil fiyatlarındaki düşüş ne zamana kadar sürecek?

Otomobil fiyatlarındaki düşüş başlarda %10 seviyelerinde iken şuan %20 seviyelerine kadar gelmiş durumda. İnsanlar satılmayan otomobillerini satabilmek için fiyatları düşürmeye başladılar. Bu anlamda düşüşün yılsonuna kadar süreceği ön görülebilir.

Otomobil fiyatları neden düşüyor?

Otomobil fiyatlarının düşmesinin en önemli sebepleri hükümetin aldığı kararlar. Ayrıca halkın sıcak paraya ulaşamaması ve kredi çekememesi de son derece önemli bir etken olarak karşımıza çıkıyor. Burada özellikle yüksek modelli otomobillerin satışları düşmüş durumda. Düşük modeller ise hala hız kesmeden satılmaya devam ediyor.

Etiketler Kredi Otomobil
Yorumlar
Kalan Karakter 800