Otomobil alacaklara müjde! Sadece 3 gün kaldı…

Sıfır araçlarda kampanyalar tüm hızıyla sürüyor. 3 gün sonra 1 yaşına basacak otomobilleri markalar satabilmek için kolaylık sağlamaya başladı.

Güncelleme:

Sıfır araç almayı düşünenler için yıl sonunda kampanyalar tüm hızıyla sürerken fiyatlarda indirimlerde yapılıyor. Tüm markalar satışlar konusunda yetişemezken fiyatlarda gerileme gözüküyor. 2.el araç piyasasında çok sert fiyat düşüşlerine karşın satışlar yapılmıyor. Kredi ile ilgili faizlerde artışlar da 2.el araçlara olan ilginin düşmesine neden oldu ve 2.el araçlar Türkiye’de sıfır araçlardan uyguna satışa çıkarıldı.

Otomobil alacaklara müjde! Sadece 3 gün kaldı… resim: 0

Bakanlığın aldığı kararlarla beraber aksesuar adı altında araç bayilerinin fatura kesme yapmadan el altından para alım yapması, bayi çalışanlarının satış listelerinde sırada öncelik tanınabilmesi için fazla ücret talebi, bir kişi tarafından toplanan vekaletler ile 3’ten çok otomobil satışlarının engellenmesi, fahiş artışların denetimi, sıfırdan çok daha pahalı fiyatlara satışları yapılan ikinci ele düşen otomobillerin ilanlarına düzenleme gibi birçok konu ile araç sektörünün düzene girmesini sağladı.

Alınan araçlar 9 gün sonra yaşına girecek!

Sıfır olarak da alınan araçlar 2024 yılından itibaren 1 yaşına girmiş olacak. İkinci elde ise fiyatların düşmesi anlamını taşıyor. Bütçeniz 2024 model araç almaya uygunsa yerli araçlar için 1,5 ay, ithal araçlarda ise yaklaşık olarak 3 ay beklenilebilir. Bekleme süreleri yerli ve yabancı araçların 2024 modellerinin üretilerek satış çıkarılması arasında geçen zamandan dolayı ortaya çıkıyor.

Kasımdan bu yana rakamlar 175 bin tl düşüş yaşadı

Kasım ayında 2 milyon 205 Bin TL’ye satışa çıkarılan Alfa Romeo Tonale 175 Bin TL düşüş yaşayarak 2 Milyon 30 Bin TL’ye satılmaya başlandı.

Etiketler Otomobil
Yorumlar
Kalan Karakter 800