O artık Çin’li değil! Chery Türkiye’de üretime başlıyor!

Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden bir tanesi olan Chery sonunda Türkiye’de üretime başlıyor. Üstelik bunun için de ilk adımlarını attı.

Güncelleme:

Geçtiğimiz yıldan itibaren Türkiye pazarında kendisine yer bulan Chery, özellikle SUV model otomobilleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Tiggo Pro 8 ile önemli satış rakamlarına ulaşan Chery artık Türkiye otomotiv pazarında üretici pozisyonuna geçmek için gün saymaya başladı.

Chery International Başkanı Zhang Guibing tarafından yapılan açıklamaya göre Chery, artık otomobillerini Türkiye’de üretmek istiyor. Üstelik bunun için de ilk adımları attı ve görüşmelere başladı.

Chery nihayet Türkiye’de

Otomobil sekörünün efsane isimlerinden bir tanesi olan Chery yakın zamanda Türkiye’de faaliyetlerine başlayacak. İlk olarak Ar – Ge merkezi ile işe başlayacak. Bunun sonucunda ise Türkiye’de üretime başlayacak olan otomobil markası, buradan üretime yön verecek.

O artık Çin’li değil! Chery Türkiye’de üretime başlıyor! resim: 0

Bilindiği üzere Çinli otomobil firmalarının Türkiye’de yapacağı satışlara %40 oranında vergi uygulayan ülkemiz, bu şekilde Chery’nin otomobillerini daha ucuza bulabilmemizi sağlayacak. Bu adım ile birlikte Chery markası da artık ülkemizde hizmet vermeye başlayacak.

Chery tarafından yapılacak olan fabrika yatırımı ile birlikte sadece ülkemiz değil aynı zamanda çevre ülkelerin de bu yatırıma dikkat kesileceği öğrenildi. Böylece Türkiye’de sadece iç pazara değil aynı zamanda çevredeki diğer ülkelere de bu otomobil fabrikasından satış gerçekleştirilebilecek.

Etiketler Chery Otomobil
Yorumlar
Kalan Karakter 800