Kawasaki'den çevreci ve güçlü motor: Teknik özellikleri belli oldu!

İçten yanmalı motor teknolojisi, hem çevresel etkileri hem de gürültü kirliliği nedeniyle giderek popülerliğini kaybediyor. Kawasaki, elektrikli motosiklet teknolojisine yönelik çalışmalarını tamamladı ve yakında piyasaya sürmeyi planladığı iki farklı modeli olan Ninja e-1 ve Z e-1'i duyurdu.

Kawasaki yetkilileri, şirketin ilk elektrikli motosiklet modellerini yakında piyasaya süreceğini duyurdu. Bu modellerin tasarımında, Ninja 400 ve Z400'ten ilham alındığını belirttiler.

Her iki modelde de 5kW elektrikli motorun kullanıldığını açıklayan Kawasaki, bu motorun ilk hareket anında 9kW güç üretebildiğini belirtti.

Ninja e-1 ve Z e-1 özellikleri

Ninja e-1 ve Z e-1 modelleri, eco ve road olmak üzere iki farklı sürüş moduyla kullanıcılara sunulacak. Her iki motorda da anlık güç artışı ve hızlı ivmelenme için "Boost" butonu bulunuyor.

Eco sürüş modunda, motosikletler 64 km/s hıza ulaşabilirken, boost butonu kullanıldığında anlık hızları 74 km/s'e çıkabiliyor. Road sürüş modunda ise her iki model de sürekli 88 km/s hıza erişebiliyor; boost butonu kullanıldığında anlık hızları ise 105 km/s oluyor.

Her iki model de 2 adet çıkartılabilir 1.5kW batarya ile gelecek. Toplamda 3kW kapasiteli bataryalar, standart kullanımda 66 km menzil sağlıyor.

Kawasaki'den çevreci ve güçlü motor: Teknik özellikleri belli oldu!  resim: 0

11.4 kg ağırlığındaki bataryalar, 220 Volt şarj adaptörüyle 4 saatte tam kapasiteye ulaşabiliyor. Bataryaların yüzde 20’den yüzde 80’e şarj süresi ise sadece 2 saat.

Fiyatları ne kadar?

Amerika ve Kanada pazarında satışa sunulacak olan Ninja e-1 modeli 7.599 dolar, Z e-1 modeli ise 7.299 dolar olarak belirlendi. Ayrıca, yakında İngiltere ve Avrupa kullanıcılarının da bu modellere erişebileceği duyuruldu.

Etiketler motosiklet
Yorumlar
Kalan Karakter 800