En çok tercih edilen 3 otomobil modeli

Türkiye’de en çok tercih edilen otomobilleri sizler için sıraladık. Bunun yanı sıra şuan araç almak mantıklı mı? İkinci el piyasası düşecek mi? Tüm detaylar haberimizde...

Güncelleme:

Ticaret Bakanlığımızın piyasa disiplinini yeniden tahsis etmek ve olağan dışı fiyatlamaları kontrol altına almak adına attığı adımların yanı sıra otomobil üretiminin artmasıyla birlikte arz talep zinciri tekrar oluşmuş, olağan dışı fiyatlamalara sebep olan faktörler ortadan kaldırılmıştı. Tekrar regüle edilen piyasa koşulları, markalara yıl sonu kampanyalarında gerçekleştirilebilecek istisnai indirime dayalı piyasa tekrardan kuruldu.

En ucuz araçlar hangileri

Türkiye otomotiv piyasasın’da en ucuz otomobiller A Segment Küçük Hatcback araçlar olan Hyundai i10 ve Kia Picanto baz modelleri. C Segment Sedan aile otomobili olan Fiat Egea ve B Segment Hatcback otomobil olan Citroen C3 veya Renault Clio en uygun fiyatlı otomobiller olarak sıralayabiliriz.

İkinci elde popüler olan ilk üç otomobil

İkinci el piyasasında en çok tercih edilen otomobiller arasında C Segment Sedan aile otomobili olan Fiat Egea ilk sırada olurken. Ülkemizde üretilmesinin sunduğu fiyat avantajı ve sahip olduğu konfor sebebiyle kullanıcılar açısından fiyat-performans otomobili olarak değerlendirildiğinden tüketiciler açısından oldukça tercih ediliyor.Egea’nın ardından Renault Clio, Renault Megane gibi otomobiller de ikinci el piyasasında en çok tercih edilen otomobiller olarak söyleyebiliriz.

İkinci el otomobil fiyatları artacak mı?

Sıfır otomobil fiyatlarının yükselmesine karşın ikinci el fiyatlarının bir süre daha sabit kalması sebebiyle, şubat ayı itibarıyla özellikle 3 yaşına kadar olan otomobillere talepte birazda olsa canlılık oluşmaya başladı.

Şuan araç almak mantıklı mı?

İndirimli fiyatlar ve kampanyalar neticesinde kullanıcı tercih refleksi bir süredir sıfır otomobil sahibi olma yanındaydı. Ancak kampanyaların sonlanması ve uygulanan fiyat artışları nedeniyle kullanıcı tercihinin değişmeye başladı. Bu sebeple yüksek seyreden sıfır satış adetlerinin mart-nisan aylarında azalacağını tahmin ediyoruz.

Yorumlar
Kalan Karakter 800