Elektrikli otomobilde Japonlar fırtına gibi geliyor!

Elektrikli otomobillerin yaklaşması ile birlikte pek çok firma bu alana yönelik olarak yatırımlarını artırmaya başladı.

Güncelleme:

Elektrikli otomobillerin yaklaşması ile birlikte pek çok firma bu alana yönelik olarak yatırımlarını artırmaya başladı. Yatırımlarını bu sektöre yönlendiren otomobil markalarından bir tanesi de ünlü Japon markası Toyota oldu. Buna göre Toyota kendisine çizdiği yeni bir yol haritası ile 2026 yılına kadar en az 6 farklı elektrikli otomobil üretme konusunda net bir yol haritası çizdi.

Elektrikli otomobil sektörüne yatırım yapan firmalardan bir tanesi de Toyota oldu. Sadece üretim anlamında değil geliştirme anlamında da pek çok ARGE geliştirmesi yaşanıyor. Özellikle batarya üretiminde sınır tanımayan Japonlar 10 dakikalık şarj ile 800 km gidebilen yeni bataryalarını da önümüzdeki süreçte tanıtacak.

Elektrikli otomobilde Japonlar çığır açacak

6 farklı klasmanda toplamda 15 sıfır emisyonlu araç kullanıma sunmaya hazırlanan Toyota, bu anlamda otomotiv sektörüne önümüzdeki günlerde damga vurmaya hazırlanıyor. Özellikle Avrupa’da artık satışlar konusunda elektrikli otomobillerin yeni satış rekorları getirmesi bekleniyor. Bu satış rekorlarında ise ortalama %20’lik bir pay 2024 yılı için hedeflenenler arasında. Bir noktadan sonra da dizel otomobiller ile birlikte benzinli otomobillerin satışlarının çok aza indirgenmesi bekleniyor.

Etiketler Toyota
Yorumlar
Kalan Karakter 800