Cybertruck'ın son hali paylaşıldı: Üretim ne zaman başlıyor?

Tesla'nın uzun süren gecikmelerin ardından üretim sürecine nihayet girecek olan Cybertruck modeli, CEO Elon Musk tarafından paylaşılan fotoğraflarla resmiyet kazandı. Peki Cybertruck ne zaman üretime başlayacak? İşte Musk'ın paylaşımı...

Elon Musk'ın paylaştığı fotoğraflar, "üretim adayı" olarak adlandırılan Cybertruck'ın son tasarımını gözler önüne serdi. Ayrıca Musk'ın bir fotoğrafında direksiyon başında olması, merakla beklenen bu modelin üretim aşamasına geçişiyle ilgili heyecanı artırdı.

Elon Musk, Tesla'nın üçüncü çeyreğinde ilk Cybertruck modellerini teslim etmek için etkinlik düzenlemeyi planladığını açıkladı. Ancak seri üretim sürecinin 2024 yılına kadar başlaması bekleniyor. Bu durum, ön sipariş vermiş olan müşterilerin bir süre daha beklemesi anlamına geliyor. Şu ana kadar 1 milyondan fazla ön siparişin alındığı Cybertruck için bekleme süreci devam ediyor.

 Cybertruck'ın son hali paylaşıldı: Üretim ne zaman başlıyor?  resim: 0

Seri üretim 2024'te

Paslanmaz çelik gövdeli ve keskin hatlara sahip olan Cybertruck, ilk kez 2019 yılında oldukça dikkat çekici bir şekilde tanıtıldı. Elon Musk, önceki açıklamalarında 2021'in sonlarına doğru üretimin başlayacağını söylemişti. Ancak bir dizi gecikme yaşanması sonucu seri üretim 2024 yılına kadar uzadı.

Temmuz ayında Tesla, Giga Texas tesisinde ilk Cybertruck prototipini üretti. Elektrikli kamyonetin fiyatı henüz netleşmemiş olsa da başlangıçta sunulacak seçenekler 40 ila 70 bin dolar aralığında olacağı belirtilmişti. Enflasyon ve üretim maliyetlerindeki artış, bu fiyat etiketlerinin revize edilmesi ihtimalini güçlendiriyor.

 Cybertruck'ın son hali paylaşıldı: Üretim ne zaman başlıyor?  resim: 1

Musk, daha önce yaptığı açıklamalarda Cybertruck'ın "geleceği hissettirdiğini" ifade etmişti. Ancak alışılmadık tasarımı nedeniyle satış konusunda bazı zorluklar yaşanabileceğini de kabul etmişti.

Etiketler Elon Musk Cybertruck
Yorumlar
Kalan Karakter 800