Citroën tamamen elektrikli modelini tanıttı: Citroën ë-C3 hangi özelliklere sahip?

Otomotiv sektörünün önemli temsilcilerinden biri olan Citroën, B segmentindeki fiyat-performans odaklı ürünlerinden biri olan güncellenmiş Citroën ë-C3 modelini tanıttı. İşte Citroën ë-C3 özellikleri...

Güncelleme:

 İlk nesli 2002 yılında yollara çıkan ve bugüne kadar 5,6 milyondan fazla satılan Citroën C3, dördüncü neslinde tamamen elektrikli ë-C3 olarak karşımıza çıkıyor.

Türkiye pazarında da sunulacak olan bu model, 320 km'ye kadar WLTP sürüş menziline sahip ve 44 kWh batarya paketi ile donatılmış. Ayrıca sadece 26 dakikada yüzde 20'den yüzde 80'e şarj olabilme performansı sunan 100 kW DC hızlı şarj özelliği bulunuyor. Citroën ë-C3'e ek olarak, Türkiye'de Citroën C3'ün 1.2 PureTech 100 HP 6 ileri manuel ve 1.2 PureTech 100 HP eDCT6 MHEV versiyonlarının da satışa sunulması planlanıyor.

Citroën CEO'su Thierry Koskas, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"B segmenti araçlara yönelik kullanıcı beklentileri, özellikle SUV'ların popülerliğinin artması ve çevre dostu elektrikli araçlara olan ilginin artmasıyla birlikte değişti. Avrupalı araç üreticileri için bu beklentileri karşılamak zorlu bir hal aldı. Citroën olarak, kullanıcılarımıza yönelik cesur bir adım atarak, yeni tamamen elektrikli ë-C3 modelimizle bu beklentilere cevap veriyoruz. Konforlu bir B-Hatchback'i erişilebilir fiyatlarla sunmaya hazırız; tam donanımlı ve özel olarak tasarlanmış, Avrupa'da üretilen bir araç."

Citroën tamamen elektrikli modelini tanıttı: Citroën ë-C3 hangi özelliklere sahip?  resim: 0

Daha iyi bir sürüş deneyimi

Citroën ë-C3, sınıfında bazı yenilikleri de beraberinde getiriyor. Bu segmentte bir ilk olan Citroën Advanced Comfort Süspansiyonu ve Citroën Advanced Comfort koltuklarını birleştirerek kullanıcılara daha iyi bir sürüş deneyimi sunuyor. Yeni ë-C3 modelinde 83 kW (113 HP) elektrik motoru ve tam otomatik şanzımanı bulunuyor; 0-100 km/s hızlanmasını yaklaşık 11 saniyede tamamlayabiliyor ve yaklaşık 135 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor. "C-Zen Lounge" konseptiyle tasarlanan iç mekanı, geniş ön cam, dikey havalandırma kanalları ve yatay bir ön konsol mimarisi ile dikkat çekiyor. 10,25 inçlik dokunmatik ekran, temel navigasyon, telefon, radyo, uygulamalar ve medya işlevlerine akıllı telefon benzeri widget mimarisi ile erişim sağlıyor. Ayrıca, kablosuz Wi-Fi özelliği, akıllı telefon yansıtma ve Apple CarPlay ve Android Auto desteği sunuyor.

Etiketler Citroen
Yorumlar
Kalan Karakter 800