Çinli Zeekr, tek şarjla 1000 kilometre üzeri menzile ulaşan elektrikli otomobil üretti

Çin merkezli otomobil firması Zeekr, yeni elektrikli araç modeli 2023 Zeekr 001'i tanıttı ve aracın tek şarjla 641 mil (yaklaşık 1031 kilometre) yol katedebildiğini açıkladı. Bu yeni model, vaat edilen özellikleri gerçekleştirebilirse, elektrikli araç teknolojisinde devrim gerçekleşti denebilir.

Çin merkezli otomobil firması Zeekr, yeni elektrikli araç modeli 2023 Zeekr 001'i tanıttı ve aracın tek şarjla 641 mil (yaklaşık 1031 kilometre) yol katedebildiğini açıkladı. Eğer bu yeni model, vaat edilen özellikleri gerçekleştirebilirse, elektrikli araç teknolojisinde devrime gerçekleşti denebilir.

Motor1.com otomotiv haber sitesi, 2023 Zeekr 001 modelinin, bilinen en uzun menzilli üretim aracı olabileceğini ifade etti. Site, bu aracın tek şarjla Washington DC'den Atlanta, Georgia'ya kadar gidebileceğini yazdı. Car and Driver dergisi ise, piyasadaki en uzun menzilli elektrikli araçların listesinde, 520 mil menzille Lucid’in 2022 Air modelini en üst sırada bulunduruyor. Ancak Zeekr 001 modelinin menzilinden 160 mil daha az. Zeekr şirketi, Volvo ve Lotus gibi otomobil üreticileriyle aynı ana şirkete ait ve büyük bir genişleme sürecinde. Electrek, Zeekr’in satışlarını iki katına çıkarmayı ve Avrupa pazarına girmeyi planladığını bildirdi. Şirketin CEO’su An Conghui, Bloomberg'e yaptığı açıklamada, Kuzey Amerika'nın şirketin gelecek planlarında yer aldığını ve Kuzey Amerika pazarına giriş çabalarının yakında artırılacağını ifade etti.

“Zeekr bir dünya markası; gelecekte küresel pazarla yüzleşecek” diyen Conghui, “Gelecekte elektrikli araç sektöründe sınırlamalar olmayacak” şeklinde konuştu.

ABD’de, elektrikli araç pazarının önümüzdeki beş yıl içinde dört katına çıkması bekleniyor.. Elektrikli araçlara olan talebin sürekli artması, teknolojik gelişmelere de yol açmış durumda; ortalama elektrikli araç menzili 2011’den 2021’e kadar iki katından fazla artış gösterdi. Küresel ısınma kaygıları ve elektrikli araçların benimsenmesini teşvik eden yasalarla birlikte, verimlilik alanındaki ilerlemelerin devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800