Çinli otomotiv devi Türkiye'de satışa başladı! Üretim üssü kurulacak

Çin'in büyük otomotiv üreticilerinden biri olan DFSK Motor, SHS Filo distribütörlüğünde Türkiye satışlarına başladı. DFSK Genel Müdür Yardımcısı Du Xianjun, Türkiye'nin önemli bir üretim üssü olduğunu belirterek, en önemli aday ülkeler arasında öne çıktığını söyledi.

DFSK Genel Müdür Yardımcısı Du Xianjun, DFS'nın "Değişimi Fark et Sıra dışı Kal" mottosuyla Türkiye otomotiv sektörüne girişi dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında, Türkiye pazarının DFSK için hayati önem taşıyan stratejik bir pazar olduğunu söyledi.

Bu açıdan baktıklarında, Türkiye'yi Avrupa'nın merkezi olarak konumlandırmayı hedeflediklerini belirten Du Xianjun, "Planlarımızdan biri Avrupa bölgesinde bir üretim üssü kurmak. Grup olarak baktığımızda Türkiye'nin en önemli aday ülkeler arasında öne çıktığını söyleyebilirim." şeklinde konuştu.

'Türkiye pazarına çok daha çeşitli ürünler getirmeyi umuyoruz'

2005'ten itibaren DFSK'nın mini ticari araçları toplu ihracata başladığını aktaran Xianjun, "DFSK 2007'de AB sertifikası alarak AB sertifikasyonunu geçen ve Avrupa pazarına toplu ihracat yapan ilk Çinli otomotiv markalarından biri olmuştur. DFSK olarak iş ortaklarımızla yakın işbirliğine büyük önem veriyoruz. Müşterilerimize en iyi otomobil satın alma deneyimini yaşamalarını sağlamak için profesyonel eğitim ve satış sonrası hizmet de sağlıyoruz. Yerel ortaklarımızla stratejik ortaklığımızı derinleştirmeyi ve Türkiye pazarına çok daha çeşitli ürünler getirmeyi, müşteri ihtiyaçlarını karşılamayı ve karşılıklı başarıya ulaşmayı umuyoruz." diye konuştu.

DFSK Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Şahsuvaroğlu da dayanıklılık, verimlilik ve ulaşılabilir fiyat avantajıyla ilgili segmentlerdeki rekabete farklı bir soluk getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Şahsuvaroğlu, binek modellerin yanında, tamamı "Euro 6" regülasyonlarına uygun ticari araçlarla Türkiye pazarına Çin üzerinden 6 farklı ürün gamı ile güçlü bir giriş yaptıklarını kaydederek, "Buna paralel olarak bayi yapılanmamız da sürüyor. Yoğun bir talep alıyoruz. Emin adımlarla bayi ağımızın ülkemizin her bölgesinde yer alacak şekilde bir yapılanma içinde olacağız. İlk etapta İstanbul, Ankara, Konya, Gaziantep, Denizli ve Diyarbakır'da olmak üzere 7 yetkili satıcı ve 21 servis noktası ile start veriyoruz. 2024 yılında bayi sayımızı 12'ye, servis noktamızı da 40'a çıkaracağız." şeklinde konuştu.

Çinli otomotiv devi Türkiye'de satışa başladı! Üretim üssü kurulacak resim: 0

2024'te hedef 5 bin araç

Yunus Şahsuvaroğlu, Türkiye pazarında satış hedeflerine ilişkin ise şunları kaydetti:

"Türkiye pazarına sunduğumuz benzinli ve elektrikli ticari araçlarımız ile de çevreci ve ekonomik bir çözüm sunarak müşteri memnuniyetini artırmaya yönelik önemli bir adım olacak. Türkiye'de lansmanla birlikte 290 kilometre civarında menzil sunan tek kabin tam elektrikli EC31 pick-up modelini Türkiye'deki tek elektrikli kamyonet olarak sunacağız. Bununla birlikte yeni nesil taşıma aracı olarak ise 300 kilometre civarında menzil sunan EC35 elektrikli van modelimiz de büyük ilgi görecek. Elektrikli modellimizde 5 yıl 120 bin kilometre garantinin yanı sıra yine 5 yıl 120 bin km de batarya garantisi sağlıyoruz. Bununla birlikte 2024 yılında da model atağımız devam edecek. Kademeli olarak yeni modellerimizi getirerek ürün yelpazemizi genişleteceğiz. Ayrıca SUV Fengon 600 ile plug-in hibrit teknolojisine sahip E5 SUV modellerimiz de sunacağımız yeniliklerden olacak. Bu lansmanla birlikte ve mevcut modellere yeni modellerin katılması ile ilk etapta 2024 yılı sonuna kadar Türkiye geneli satış hedefimizi yüzde 75'i binek, yüzde 25'i de hafif ticari olmak üzere 5 bin adet olarak belirledik."

 

Etiketler DFSK Çin
Yorumlar
Kalan Karakter 800