Bugüne kadarki en güçlü BMW M tanıtıldı: Aracın özellikleri neler?

Alman otomobil devi BMW, bugüne kadarki en güçlü M otomobilini resmen tanıttı. BMW'nin en güçlü M otomobili, "XM Label Red" oldu. İşte BMW XM Label Red özellikleri...

BMW XM Label Red özellikleri
BMW XM Label Red özellikleri

2024 model olarak lanse edilen XM Label Red, çıtayı yükseltti. 5.11 metre uzunluk değerine sahip devasa SUV, oldukça iri bir yapıya sahip. Bu iri yapı, böbrek ızgaralar, tamponlar, aydınlatmalar ve iç hacimde farkını ortaya koyuyor. Bugüne kadarki en güçlü otomobilinde parçalı far tasarımını benimseyen şirket, "donmuş karbon siyahı" dediği mat bir zemin üzerinde kırmızı çerçeveler tercih etti.

BMW XM Label Red özellikleri
BMW XM Label Red özellikleri

2024 BMW XM Label Red'in arka kısmı da özel bir çalışmanın ürünü. Siyah çerçeveler içerisine alınmış ince şerit LED aydınlatmalar, araca etkileyici bir hava katmış durumda. Otomobildeki dört egzoz çıkışı ise ikiye bölünmüş ve üst üste yerleştirilmiş. Kırmızı çizgiler, tamponda kendini göstermeye devam ediyor.

BMW XM Label Red özellikleri
BMW XM Label Red özellikleri

Otomobilin iç kısmında devasa bir yaşam alanı ve sürücü odaklı bir konsol bulunuyor.  Bu bağlamda, araçtaki dijital gösterge ekranı ile bilgi eğlence ekranı, tek bir çerçevenin içine yerleştirildi. Orta bölümde ise vites topuzu, start-stop tuşu ve araç yönetimini mümkün kılan döner butona sahip. Dış kısımda olduğu gibi iç kısımda da kırmızı ile siyahın ahengi tercih edildi. Ayrıca tüketici, içeride ve dışarıda 50 civarı renk içeren geniş bir palet içinden tercih yapabilecek.

BMW XM Label Red özellikleri
BMW XM Label Red özellikleri

Bugüne kadar üretilen en güçlü BMW M otomobil, hibrit motor sistemine sahip. Bu hibrit sistem, çift turbolu 4.4 litrelik bir V8 motoru ile eşleştirilmiş elektrik motorundan oluşuyor. 2024 BMW XM'deki V8 motor 577 beygir gücü ve 750 Nm tork değeri sunarken, elektrik motoru ise 194 beygir gücü ile 279 Nm tork değerine sahip.  0-100 km/s hızlanmasını 3,7 saniyede tamamlayan 2024 BMW XM Label Red, 282 km/s hıza kadar ulaşabiliyor.

BMW XM Label Red fiyatı
BMW XM Label Red fiyatı

Ağustos ayı itibarıyla sınırlı sayıda üretilecek 2024 BMW XM Label Red ile ilgili fiyat bilgisi bulunmuyor.

Etiketler BMW
Yorumlar
Kalan Karakter 800